Heerlijk Oosters tafelzuur mag natuurlijk niet ontbreken bij een rijsttafel. In de kant en klare Atjar zit altijd bloemkool waar onze schoonzoon niet van houdt, dus maakte ik deze atjar zonder bloemkool. Maar daarnaast is dit zelfgemaakte tafelzuur veel lekkerder dan uit een potje natuurlijk. Maak het een dag van te voren dan kunnen smaken goed intrekken.
|
Ingrediënten 4 personen
|
Bereiding: Maak de groenten schoon. Snijd de groenten (behalve de taugé) in kleine stukjes. Breng in een grote pan enkele liters water aan de kook met zout of bouillonblokje. Doe de groenten al roerend erbij en breng het opnieuw aan de kook. Laat het 3 à 4 minuten koken. Giet de groenten af en spoel er koud water overheen zodat de groenten niet door gaart. Laat de groenten goed uitlekken. Maak een dressing van azijn, basterdsuiker, gember, kurkuma en knoflook. Doe de groenten in een afsluitbare schaal en schenk de dressing erover. Sluit het af en laat het circa 24 uur in de koelkast intrekken. Serveer het in een mooie salade schaal. |