Ik ben gek op deze bladerdeeg variatie, zowel hartig als zoet te maken.
Ook heel makkelijk bij onverwachte visite, want je hebt er altijd wel wat van in huis en het deelt lekker uit. |
Ingrediënten voor 8 appelvierkantjes
|
Bereiding: Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd deze in vieren (voor 8 stuks). Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (dan kan de lucht eruit en gaat het bladerdeeg niet 'bollen'). Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor, snijd de appel door de helft en snijd de helften in dunne appelpartjes. Verdeel de appelpartjes met schil trapsgewijs over de plakken bladerdeeg (circa 3 per vierkantje), bestrooi de appeltjes met suiker en kaneel. Bak de appelhapjes in 12 à 15 minuten op 220 graden. Laat het afkoelen. Opdienen: Bestrooi de appelvierkantjes met poedersuiker. TIP: Ook lekker als nagerecht met een bolletje ijs. Garneer het met een takje munt. |