Geïnspireerd door een recept uit het magazine 'Boodschappen' aan de slag gegaan met deze heerlijk gevulde pompoen met hoisin-gehakt. Relatief goedkoop gerecht wat heel feestelijk gepresenteerd kan worden. De 5 kruidenpoeder is een verrassende toevoeging mocht je dat in huis hebben. Wil je het aanschaffen? Dan is het bij de toko te koop.
|
Ingrediënten 4 personen:
|
Bereiding: Stap 1 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen op 1/3 horizontaal door en schep de pitten eruit. Leg de pompoen met het snijvlak op de bakplaat of in een ovenschaal en bak de pompoen gaar in circa 20 minuten. Kook intussen de rijst volgens de verpakking. Stap 2 Meng het gehakt met een verkruimeld blokje rundvleesbouillon. Bak het gehakt rul zonder olie in een wokpan (Er komt altijd wat vet uit het gehakt namelijk) Voeg al bakkend de gesnipperde ui, lente ui, de geraspte knoflook, de geraspte gemberwortel en 1 el sambal toe. Voeg de tomatenpuree, de hoisin-saus en de ketjap toe met e el water en laat het geheel nog even pruttelen op een laag vuurtje. Voeg eventueel nog wat water toe mocht het aanbakken. Stap 3 Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan en houd het apart. Neem de pompoen uit de oven, laat het iets afkoelen en hol de pompoen verder uit. Snijd het vruchtvlees uit de pompoen in stukjes en voeg het toe aan het gehaktmengsel. Neem de pan met de gekookte rijst en voeg de rijst toe aan het gehaktmengsel. Verwarm alles nog even extra en vul dan de pompoen met het gehakt en rijstmengsel. Garneer de gevulde pompoen met reepjes paprika en de gesnipperde koriander. Als laatste bestrooi je de pompoen met sesamzaadjes. |
Zin in meer pompoengerechten?