Voor een Italiaans diner wilde ik afsluiten met zelf gebakken Amaretti koekjes. Deze Italiaanse bitterkoekjes zijn geïnspireerd op het recept van Rutger (van Heel Holland Bakt) maar dan met Amaretto di Saronno er in.
|
Ingrediënten voor circa 32 koekjes:
|
Bereiding: Verwarm de oven voor op 190 graden. Bakplaat bekleden met bakpapier. Klop de eiwitten stijf. Meng daarna de amandelmeel, suiker, zout en de Amaretto goed door elkaar. Het wordt nu een amandelpasta. Maak van de amandelpasta twee ballen, bestrooi de aanrecht met poedersuiker en maak van de amandelpasta een rol terwijl je deze door de poedersuiker rolt. Snijd iedere rol in 16 plakjes en vorm daar een balletje van. Deze rol je weer door de poedersuiker, leg het bolletje op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak de bitterkoekjes in circa 12-16 minuten. Haal; ze direct van de bakplaat om te voorkomen dat de onderkant te donker wordt. |
TIP: Neem in plaats van Amaretto , Licor 43 voor Spaanse amandelkoekjes en Grand Marnier voor Franse amandelkoekjes. Zo kan je de koekjes aanpassen op het thema van je diner