Vegetarisch en feestelijk! Heel geschikt om van te voren klaar te maken.
Geïnspireerd door een recept uit de 'Allerhande" maar dan net even anders. |
Ingrediënten 6 personen:
|
Bereiding: Stap 1 Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitten en de draderige binnenkant met een lepel. Besprenkel de snijvlakken met 1 el olie en leg de pompoenhelften met snijvlak naar beneden op een beklede bakplaat. Rooster de pompoen 30 min in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is. Stap 2 Snijd ondertussen de paddenstoelen grof en bak de paddenstoelen met 1 el olie in een hapjespan. Voeg de helft van de knoflook toe en bak de takjes tijm mee. Bren op smaak met zout en peper. Haal het mengsel uit de pan en verwijder het takje tijm. Stap 3 Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur, schep in een zeef en druk het vocht eruit. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 6 personen), peper en eventueel zout. Stap 4 Neem de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de pompoenschil, maar laat langs de rand 2 cm zitten. Voeg de geraspte gember toe aan het pompoenvruchtvlees samen met het citroenrasp en de kaneel en nootmuskaat. Roer dit alles tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stap 5 Bekleed de binnenkant van de pompoenhelften met ⅔ van de spinazie en duw goed aan. Verdeel de paddenstoelen en vervolgens de pompoenpuree erover. Dek af met de rest van de spinazie en duw stevig aan. Leg de pompoenhelften in de lengte naast elkaar en klap de snijkanten in een snelle beweging tegen elkaar aan. Bind vast met het keukentouw en rooster de pompoen nog ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. staan voordat je hem aansnijdt. |
Zin in meer pompoengerechten?