PRIMAGO
  • STUDIO
    • TRAININGEN >
      • Gesprekstechnieken
      • Train je mensenkennis
      • Verder groeien met digitale inclusie
      • SAMENWERKEN MET VRIJWILLIGERS >
        • Training effectief samenwerken met vrijwilligers >
          • Keuzemodules
        • Coachen vrijwilligers digitale inclusie
        • De waarde van de vrijwilliger
    • COACHING >
      • Persoonlijke ontwikkeling
    • BLOGS STUDIO PRIMAGO
  • MAISON
    • THUIS ETEN >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Camembert
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Picanha
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Broccolikoekjes
        • Kippenvleugeltjes
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Wraps
        • Blinitorentje
        • Carpacciobonbons
        • Vitello tonnatobonbons
        • Zalmbonbon
      • Frans >
        • Croutons
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend met perzik
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu de Noel >
          • Potage a la crecy
          • Venkelquiche
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Eend met sinaasappel
        • Crepes met ijs
        • Frans kaasplankje
        • Confit de canard
        • Steak tartare
        • Tomatencarpaccio Franse stijl
      • Grieks >
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
          • Tomatencarpaccio Griekse stijl
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari >
          • Vissouvlaki
      • Groot Brittannie >
        • Christmas menu >
          • Engels kaasplankje
          • Preirolletjes met cheddar
          • Trifle met cranberry
          • Wellington >
            • Beef Wellington
            • Mini Wellington
            • Wellington met paddenstoelen
          • Witlofsalade met stoofpeertjes
        • High tea >
          • Luxe broodjes
          • Millionaires shortbread
          • Scones
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde pompoen
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Pompoenrollade
        • Sneeuwballen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Groene groenteschotel
        • Hutspot met gehakt
        • Paling
        • Spruitjesschotel
        • Visschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met ham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
          • Tomatencarpaccio Italiaanse stijl
        • Menu di Natale >
          • Breekbrood met kaas
          • Carpacciorollade
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
        • Carpaccio in een glaasje
      • Kerstdiner >
        • Bonbontrio
      • Koolhydraatarm >
        • Granola
        • Muesli
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
          • Frittata
          • Omeletwraps
          • Spinazie-preitaart
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Meatloaf
        • Mini meatloafs
        • Preischotel
        • Witte asperges
        • Pasen >
          • Kaaskoekjes
      • Mexicaans >
        • Midden Oosten >
          • Baba Ghanoush
          • Borekas
          • Falafelballetjes
          • Ingelegde groenten
          • Koolrolletjes
          • Latkes
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Quinoa ovenschotel
        • Taco vullen
        • Mangocheese toetje
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Schnaps
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Oranjefeesten
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Franse salade
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Mangosalade
        • Meloensalade
        • Pastasalade
        • Rijstsalade
        • Roodlofsalade
        • Salade met eend en pate
        • Salade met sherrydressing
        • Spaanse salade
        • Thaise biefstuksalade
        • Tonijnsalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kerriesaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Aspergesoep
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Knolselderijsoep met kokosmelk
        • Linzensoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Pompoensoep met linzen
        • Spinaziesoep
        • Tomatensoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
          • Tomatencarpaccio Spaanse stijl
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Pan con tomate
        • Sangria
      • Vegetarisch >
        • Pastei met geitenkaas
      • Zoet >
        • Amandelbroodjes
        • Franse amandelkoekjes
        • Italiaanse amandelkoekjes
        • Spaanse amandelkoekjes
        • Appelhapje met ijs
        • Appelvierkantje
        • Boterkoek
        • Gevuld speculaas
        • Kokosmoppen
        • Kruidnootjes
        • Nectarinegebakjes
        • Speculaasjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Garderobeweek
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Kamperen
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • MAISON
    • WORKSHOPS >
      • Workshop borrelplank graveren
  • AGENDA
  • OVER PRIMAGO
    • Opleidingengids
    • Aanmelden nieuwsbrief
    • Contact

ALBONDIGAS
van
​KIPPENGEHAKT

Albondigas kun je eten als tapas, maar zijn ook geschikt om aan een spies te rijgen en op de barbecue te laten garen.
Print dit recept
Ingrediënten:
  • 350 gram kippengehakt
  • zout​ of aromat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl. komijn
  • 1 tl. Chili vlokjes
  • 1 tl. gedroogde of 2 tl. verse  oregano 

Voor de saus:
  • 1 blik gepelde tomaten (of 400 gram verse ontvelde tomaten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 dl rode wijn*
  • zout en vers gemalen peper
  • schepje suiker (optioneel)
  • 2 laurierblaadjes
  • takje rozemarijn of peterselie

​Bereiding:
  1. ​Hak de knoflook fijn en voeg dit bij het gehakt samen met de komijn, chili, oregano en zout.
  2. Draai er 12 of 16 gehaktballetjes van. Zorg dat je handen bevochtigd zijn met water dan draait het makkelijker. Bak de balletjes op een zacht vuur rondom bruin en gaar in wat olijfolie.
  3. Je kunt de balletjes ook garen op de barbecue. Rijg ze dan aan een spies.
​
​Bereiding saus:
  1. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de geraspte knoflook. Voeg de tomaat, wijn en laurier toe. Laat het mengsel op een laag vuur pruttelen tot er een dikke saus ontstaat.
  2. Blijf regelmatig roeren en breng de saus op smaak met zout en peper. Voor een beetje pit kun je nog wat Chili vlokjes toevoegen. Je maakt de saus wat zoeter met een schepje suiker.
  3. Voeg de balletjes toe en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.

*Liever geen wijn in de saus? Vervang de wijn dan door rode druivensap. 

Leg 3 à 4 balletjes op een schaaltje met een schepje saus erover.
​Garneer met rozemarijn of peterselie.
 
Serveer de balletjes eventueel op een sneetje stokbrood met beetje saus en een prikker.

CONTACT 
Primago - Hannie Schaftstraat 56 - 2264 DK Leidschendam
​email: [email protected] - KvK 27158550 

​Bank: NL24 ABNA 0610 9899 36

  • STUDIO
    • TRAININGEN >
      • Gesprekstechnieken
      • Train je mensenkennis
      • Verder groeien met digitale inclusie
      • SAMENWERKEN MET VRIJWILLIGERS >
        • Training effectief samenwerken met vrijwilligers >
          • Keuzemodules
        • Coachen vrijwilligers digitale inclusie
        • De waarde van de vrijwilliger
    • COACHING >
      • Persoonlijke ontwikkeling
    • BLOGS STUDIO PRIMAGO
  • MAISON
    • THUIS ETEN >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Camembert
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Picanha
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Broccolikoekjes
        • Kippenvleugeltjes
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Wraps
        • Blinitorentje
        • Carpacciobonbons
        • Vitello tonnatobonbons
        • Zalmbonbon
      • Frans >
        • Croutons
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend met perzik
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu de Noel >
          • Potage a la crecy
          • Venkelquiche
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Eend met sinaasappel
        • Crepes met ijs
        • Frans kaasplankje
        • Confit de canard
        • Steak tartare
        • Tomatencarpaccio Franse stijl
      • Grieks >
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
          • Tomatencarpaccio Griekse stijl
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari >
          • Vissouvlaki
      • Groot Brittannie >
        • Christmas menu >
          • Engels kaasplankje
          • Preirolletjes met cheddar
          • Trifle met cranberry
          • Wellington >
            • Beef Wellington
            • Mini Wellington
            • Wellington met paddenstoelen
          • Witlofsalade met stoofpeertjes
        • High tea >
          • Luxe broodjes
          • Millionaires shortbread
          • Scones
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde pompoen
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Pompoenrollade
        • Sneeuwballen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Groene groenteschotel
        • Hutspot met gehakt
        • Paling
        • Spruitjesschotel
        • Visschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met ham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
          • Tomatencarpaccio Italiaanse stijl
        • Menu di Natale >
          • Breekbrood met kaas
          • Carpacciorollade
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
        • Carpaccio in een glaasje
      • Kerstdiner >
        • Bonbontrio
      • Koolhydraatarm >
        • Granola
        • Muesli
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
          • Frittata
          • Omeletwraps
          • Spinazie-preitaart
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Meatloaf
        • Mini meatloafs
        • Preischotel
        • Witte asperges
        • Pasen >
          • Kaaskoekjes
      • Mexicaans >
        • Midden Oosten >
          • Baba Ghanoush
          • Borekas
          • Falafelballetjes
          • Ingelegde groenten
          • Koolrolletjes
          • Latkes
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Quinoa ovenschotel
        • Taco vullen
        • Mangocheese toetje
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Schnaps
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Oranjefeesten
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Franse salade
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Mangosalade
        • Meloensalade
        • Pastasalade
        • Rijstsalade
        • Roodlofsalade
        • Salade met eend en pate
        • Salade met sherrydressing
        • Spaanse salade
        • Thaise biefstuksalade
        • Tonijnsalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kerriesaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Aspergesoep
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Knolselderijsoep met kokosmelk
        • Linzensoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Pompoensoep met linzen
        • Spinaziesoep
        • Tomatensoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
          • Tomatencarpaccio Spaanse stijl
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Pan con tomate
        • Sangria
      • Vegetarisch >
        • Pastei met geitenkaas
      • Zoet >
        • Amandelbroodjes
        • Franse amandelkoekjes
        • Italiaanse amandelkoekjes
        • Spaanse amandelkoekjes
        • Appelhapje met ijs
        • Appelvierkantje
        • Boterkoek
        • Gevuld speculaas
        • Kokosmoppen
        • Kruidnootjes
        • Nectarinegebakjes
        • Speculaasjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Garderobeweek
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Kamperen
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • MAISON
    • WORKSHOPS >
      • Workshop borrelplank graveren
  • AGENDA
  • OVER PRIMAGO
    • Opleidingengids
    • Aanmelden nieuwsbrief
    • Contact