PRIMAGO
  • STUDIO
    • INNOVEREN EN PROFILEREN
    • ADVISEREN
    • SAMENWERKEN met vrijwilligers
    • PERSOONLIJKE ONTWIKKELING >
      • De kunst van het thuiswerken
      • Jouw volgende stap
      • Spreken voor groepen
  • MAISON
    • Thuis eten >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Aziatische omelet
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Kipsate
        • Loempia
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
      • Barbecue >
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Carpacciobonbons
        • Likkepot
        • Pate met spek
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
      • Frans >
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
      • Grieks >
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Hutspot met gehakt
        • Spruitjesschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Zalmbonbon
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met parmaham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
      • Koolhydraatarm >
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Mexicaans >
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Taco vullen
        • Quinoa ovenschotel
        • Mangocheese toetje
      • Midden Oosten >
        • Baba Ghanoush
        • Borekas
        • Latkes
        • Koolrolletjes
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Tiroler grostl
        • Wiener schnitzel
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersaladeschotel
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Pastasalade
        • Salade met sherrydressing
        • Slanke rijstsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kip tandoorisaus
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Mosterdsoep
        • Minestronesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Spinaziesoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Sangria
      • Zoet >
        • Appelhapje met ijs
        • Amandelbroodjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • JOUW SLIMME GARDEROBE >
      • Hoe combineer je kleuren
      • Kleurentest
      • De taal van kleur
      • Garderobe samenstellen
      • Kledingtest
      • Kleding op je werk
      • Garderobeweek 2020
  • OVER PRIMAGO
    • Nieuwsbrief
    • Contact

LEMON
​CHEESECAKE

 Ingrediënten:
  • 1 pak kandijkoeken (in diepvrieszak kruimelen met deegroller )
  • 75 gram boter
  • ¼ l. slagroom
  • 50 g witte basterd suiker of fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • ​2 el citroensap
  • 250 gram ricotta 
  • circa 160 gram lemon curd (halve pot van 320 gram)
  • Takje munt voor garnering
Bereidingswijze 
  1. Slagroom met suiker mixen tot goede dikte. Boter langzaam laten smelten op laag vuur. Bakvorm met bakpapier bekleden zodat de cheesecake niet aan de vorm blijft plakken.
  2. Kruimels door gesmolten boter roeren en massa in bakvorm over de bodem verdelen. Met bolle kant van lepel aandrukken.
  3. Ricotta prakken en met citroensap door slagroom roeren en verdelen over de kruimelbodem. Afmaken met lemon curd.
  4. Wanneer lemon curd te compact is de pot even in warm water zetten, dan verdeel je de curd makkelijker over de taart. Ik koos voor de makkelijkste weg en heb de lemon curd door de slagroom/ricotta geroerd.
  5. Minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. 
Tips:
  • Lekker met glaasje Limoncello erbij en eventueel nog bolletje citroensorbetijs.
  • Cheesecake is soms lastig snijden. Een goede tip is om de taart licht aan te vriezen en dan in kleine punten te snijden. 
  • Voor een koolhydraatarme cheescake kun je de bodem van haverkoeken maken

CONTACT 
Primago - Hannie Schaftstraat 56 - 2264 DK Leidschendam
​email: info@primago.nl - KvK 27158550 - 
BTW ID NL001194745B12
​Bank: NL24 ABNA 0610 9899 36

  • STUDIO
    • INNOVEREN EN PROFILEREN
    • ADVISEREN
    • SAMENWERKEN met vrijwilligers
    • PERSOONLIJKE ONTWIKKELING >
      • De kunst van het thuiswerken
      • Jouw volgende stap
      • Spreken voor groepen
  • MAISON
    • Thuis eten >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Aziatische omelet
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Kipsate
        • Loempia
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
      • Barbecue >
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Carpacciobonbons
        • Likkepot
        • Pate met spek
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
      • Frans >
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
      • Grieks >
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Hutspot met gehakt
        • Spruitjesschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Zalmbonbon
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met parmaham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
      • Koolhydraatarm >
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Mexicaans >
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Taco vullen
        • Quinoa ovenschotel
        • Mangocheese toetje
      • Midden Oosten >
        • Baba Ghanoush
        • Borekas
        • Latkes
        • Koolrolletjes
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Tiroler grostl
        • Wiener schnitzel
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersaladeschotel
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Pastasalade
        • Salade met sherrydressing
        • Slanke rijstsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kip tandoorisaus
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Mosterdsoep
        • Minestronesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Spinaziesoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Sangria
      • Zoet >
        • Appelhapje met ijs
        • Amandelbroodjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • JOUW SLIMME GARDEROBE >
      • Hoe combineer je kleuren
      • Kleurentest
      • De taal van kleur
      • Garderobe samenstellen
      • Kledingtest
      • Kleding op je werk
      • Garderobeweek 2020
  • OVER PRIMAGO
    • Nieuwsbrief
    • Contact