JAPANSE WRAPMet deze wrap in combinatie met de Japanse (miso) soep heb je een heerlijke complete maaltijd.
|
Ingrediënten voor 8 wraps (4 personen) :
|
Voorbereiding: Stap 1 Roer in een kom de 2 geraspte knoflook met de 3 el ketjap en sesamolie tot een marinade. Wrijf de biefstuk rondom er mee in en laat het vlees afgedekt circa 3 uur marineren. Haal het vlees een half uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Stap 2 Rasp de andere knoflooktenen. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de bosuitjes in ringen. Was de paksoi, laat het goed uitlekken en snijd het grof. Bereiding: Stap 1 Verhit een grillpan tot gloeiend heet. Grill het vlees om en om in circa 8 à 10 minuten mooi bruin en van binnen mediumrood. Bestrijk het vlees tussendoor regelmatig met de marinade. Stap 2 Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak op hoog vuur de paddenstoelen met de knoflook in circa 2 minuten bruin. Roer de mirin erdoor en kook het vocht een beetje in. Voeg de bouillonblokje, paksoi, bosui en de teriyaki toe en verwarm het geheel nog even door. Stap 3 Verwarm in een andere koekenpan langzaam de tortilla wraps. Ze moeten zacht blijven Stap 4 Snijd het vlees in dunne reepjes. Verdeel de paksoi/paddenstoelenmengsel over de tortilla's en leg de reepjes vlees erop. Vouw de onderkant naar binnen en de zijkanten eroverheen. Steek het eventueel vast met een cocktailprikker. Serveer de 8 wraps op een schaal of verdeel het over 4 borden. |