Een kerstmenu op z'n Frans is eigenlijk voor alle feestelijke diners geschikt. Dit menu heeft 5 gangen, maar je kunt natuurlijk ook keuzes maken.
We drinken hier traditioneel onze vakantiewijnen bij. Bekijk het hele verhaal over de wijnhuizen |
Menu de Noël Amuses : Verschillen borrelhapjes Voor : Salade met eend en paté Potage à la Crécy Hoofd : Gevulde varkenshaas met venkelquiche Na : Stoofperen tarte tatin Frans kaasplankje |
Amuses / Voorgerecht
Bij de amuses vind je veel voorbeelden van kleine Franse gerechtjes voor bij de borrel.
Na de amuses kun je aan tafel met een heerlijke salade met eend en paté als voorgerecht vervolgd met een Franse wortelsoep wat Potage à la Crécy wordt genoemd. Het Franse recept is vernoemd naar de Noord-Franse stad Crécy, wat ooit bekend stond om de kwaliteit en het produceren van de mooiste wortels in het land.
Bij de amuses vind je veel voorbeelden van kleine Franse gerechtjes voor bij de borrel.
Na de amuses kun je aan tafel met een heerlijke salade met eend en paté als voorgerecht vervolgd met een Franse wortelsoep wat Potage à la Crécy wordt genoemd. Het Franse recept is vernoemd naar de Noord-Franse stad Crécy, wat ooit bekend stond om de kwaliteit en het produceren van de mooiste wortels in het land.
Hoofdgerecht en bijgerechten
Het hoofdgerecht is een varkenshaas gevuld met gekarameliseerde ui. Daarnaast een venkelquiche met artisjok en Franse kaas. Je kunt er eventueel nog wat Franse frietjes of pommes duchesse (pureetorentjes) bij serveren maar is door de quiche niet echt nodig.
Het hoofdgerecht is een varkenshaas gevuld met gekarameliseerde ui. Daarnaast een venkelquiche met artisjok en Franse kaas. Je kunt er eventueel nog wat Franse frietjes of pommes duchesse (pureetorentjes) bij serveren maar is door de quiche niet echt nodig.
Nagerecht
Een nagerecht à la tarte tatin met stoofpeertjes en een bolletje ijs. Bij het nagerecht drinken wij de zoete dessertwijn uit Beaumes-de-Venise. Het Franse kaasplankje voor als je nog ruimte hebt!
Een nagerecht à la tarte tatin met stoofpeertjes en een bolletje ijs. Bij het nagerecht drinken wij de zoete dessertwijn uit Beaumes-de-Venise. Het Franse kaasplankje voor als je nog ruimte hebt!