Ik ben gek op deze variant van tarte tatin zowel de hartige als de zoete, want je hebt het altijd in huis. Op deze pagina vind je wat hartige variatie mogelijkheden. Deze hapjes zijn ook leuk om bij een borrel te serveren. Je kunt eindeloos variëren met wat je toevallig in de koelkast hebt liggen. Ook ideaal om restjes te verwerken. Bewaar bijvoorbeeld het restjes gehaktsaus van de pasta en je hebt de volgende dag een heerlijke gevuld bladerdeeghapje. Houd je meer van de zoete variaties dan kom je ook niet te kort! |
|
Tartelettes aux champignons Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de over voor op 200 graden. Laat het deeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de plakjes (of verdeel ze in vieren voor een borrelhapje) Besmeer ze licht met truffel tapenade. Veeg de champignons schoon, snijd ze in dikke plakken en leg ze dakpansgewijs op het deeg. Afwerking: Bestrijk de champignons met truffelolie en bestrooi ze met Provençaalse kruiden, zout en peper naar smaak. |
Courgette taartjes Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de over voor op 200 graden. Laat het deeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de plakjes (of verdeel ze in vieren voor een borrelhapje) Besmeer ze licht met pesto. Was de courgette, snijd ze in dikke plakken en leg op ieder vierkantje 1 plak courgette (bij halvering van het plakje 2 plakjes courgette) op het deeg. Halveer de soeptomaatjes en leg het op het plakje courgette. Afwerking: Bestrooi de plakjes met geraspte kaas, Provençaalse kruiden, zout en peper naar smaak. Bak de taartjes in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. |