Ik heb jaren geleden sushiworkshop gedaan, nu vind je allerlei filmpjes op internetwaar je de techniek van af kunt kijken. Logisch dat sushi prijzig want het is arbeidsintensief en we missen natuurlijk de routine van de Japanners. Op deze pagina het recept voor sushi nori (sushirolletjes).
Met de vulling kun je creatief omgaan. Je kunt ook quinoa of bloemkoolrijst gebruiken in plaats van rijst. Hoeveelheid sushi eet je per persoon? Bij de lunch 8 -12 stuks per persoon, bij een complete maaltijd 12 - 18 stuks per persoon. |
Ingrediënten voor Sushi Nori circa 40 stuks
Koolhydraatarme sushi nori met bloemkoolrijst
Voorbeelden van ingrediënten voor de nori vulling:
Zijn er eters die zwanger zijn of geen rauw vlees mogen?
Wil je vegetarische sushi? Probeer ook eens vulling uit met gegrilde groenten als courgette, aubergine of paprika. |
Voorbereiding: Stap 1 Kook de rijst volgens de verpakking en kook een snufje zout en 1 spriet citroengras in stukken van 5 cm gesneden mee. Stap 2 Laat de rijst afkoelen in een wijde schaal, verwijder de citroengras en roer de mirin erdoor en proef of de smaak goed is. Zo niet, dan nog wat mirin erbij of beetje zout. Voorbereiding Sushi Nori van bloemkoolrijst: Doe 400 gram bloemkoolrijst in een schaal. Giet 1 ketel koken water over de bloemkoolrijst en gooi de bloemkool direct weer in de vergiet. De bloemkool is nu geblancheerd. Laat de bloemkoolrijst afkoelen. Meng dan de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi zodat de bloemkoolrijst plakkerig wordt. Bereiding: Stap 1 Leg een Nori zeewier vel met de ruwe zijde naar boven op de sushi mat, want de Nori zeewier vel heeft ook een gladde kant. Spreid de rijst over zeewier naar alle randen behalve de bovenste rand. Laat daar een strook van 1 cm vrij van rijst want dit wordt de plakrand van de sushi rol. Zorg dat je handen vochtig zijn, dan verwerk je de rijst makkelijker. Stap 2 Leg in het midden de gewenste norivulling en rol met het bamboematje de sushirol op. Laat de rol in aluminiumfolie opstijven in de koelkast. Herhaal dit nu met een andere vulling. Stap 3 Voor het serveren haal je de sushirol uit de koelkast en snijd je met een nar scherp mes de rol in 6-8 stukjes Serveer de sushi op een schaal met sojasaus, wasabi en sushi gember erbij. |