Dit kalkoengerecht is nog een recept van mijn moeder wat ik zolang ik mij kan herinneren ieder jaar met kerst hebben gegeten. We aten het ook echt alleen met kerst en daarom keken we er iedere kerst weer naar uit. Deze traditie met kerst heb ik overgenomen en zo houden wij haar in ere.
Het is een ideaal gerecht wanneer je veel eters hebt. Je kunt het 2 dagen van te voren al klaar maken, dan kan de smaak goed intrekken. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en wat ik over houd vries ik in. Je kunt deze kalkoen op verschillende manieren serveren. Als hoofdgerecht met gebakken aardappeltjes, aardappelpuree of in een pasteibakje. |
Ingrediënten voor 6 personen
|
Bereiding: Stap 1 Ui en knoflook in olijfolie fruiten, kalkoendijen in blokjes snijden en kruiden met aromat/blokje bouillon, peper en paprikapoeder. Kalkoendijen braden en 2 à 3 uur stoven totdat het uit elkaar valt. Af en toe beetje water toevoegen zodat het niet droog kookt. Stap 2 Champignons schoonborstelen en in aparte koekenpan de gesnipperde paprika en in plakjes gesneden champignons braden en aan kalkoenmengsel toevoegen. Stap 3 Tomatenpuree, citroensap, sojasaus en zoete chilisaus naar smaak toevoegen. Even af laten koelen en dan room toevoegen. Voor het serveren weer opwarmen en garneren met gesnipperde bieslook. Tips:
|