Wanneer de volwassenen bijvoorbeeld met Kerstmis aan de Wellington zitten is het leuk om voor de kinderen een eigen mini Wellington met knakworstjes te maken.
Heb je knakworstjes over dan kun je nog wat bladerdeeg er om wikkelen en meebakken. |
Ingrediënten voor 4 mini Wellingtons
|
Bereiding: Stap 1 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en kook hem heel in 10 minuten half gaar zodat je de aardappel nadat hij afgekoeld is nog in reepjes van 4 cm kunt snijden. Snijd van 4 plakjes bladerdeeg een reep van 2 cm af. (Bewaar dit reepje voor eventueel overgebleven knakworstjes) Stap 2 Leg 1 plak kaas in het midden van 1 plakje bladerdeeg. Leg er 2 worstjes naast elkaar op. Leg in het midden van de 2 worstjes iets hoger nog 1 worstje, zodat je een hoge vorm krijgt, herhaal dit voor ieder bladerdeegpakketje. Leg de reepjes zoete aardappel er rondom tegenaan zodat de worstjes op z'n plek blijven. Leg weer een halve plak kaas over de worstjes. Vouw het 1 plak bladerdeeg eromheen. Maak zo nog 3 bladerdeegpakketjes. Stap 3 Klop het ei los. Je hebt nu nog 2 plakjes bladerdeeg over. Gebruik deze om met een vorm 8 kerststerren uit het bladerdeeg te drukken. Plak deze op de knakworst ’Wellingtons’. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei. Stap 4 Bak de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel en gaar. |