Ingrediënten voor 4 personen:
Voor 3 dl. Babi Pangangsaus:
|
Marineer het vlees:
Stap 1 Hak de ui en de knoflook ragfijn. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook in de sesamolie. Stap 2 Voeg vervolgens de bouillon, djahé, sambal oelek, tomatenpuree, sherry en suiker toe. Blijf zolang roeren tot een egaal mengsel is ontstaan. Stap 3 Laat de saus 3 minuten op een laag pitje zachtjes pruttelen. Roer de ketjap erdoor en voeg eventueel nog een scheutje kokend water toe. Bereiding Babi Pangang:
Stap 1 Haal het vlees uit de pan en dep het droog met keukenpapier. Leg 3 schalen/borden klaar en vul 1 schaal met de bloem, 1 schaal met de losgeklopte eieren,1 schaal met de verkruimelde beschuit of paneermeel en vermeng dit laatste met wat peper en zout. Stap 2 Haal het vlees eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en vervolgens door de paneer en leg het vlees op een aparte schaal. Stap 3 Verwarm in een diepe (hapjes)pan met dikke bodem een laag zonnebloemolie. Bak het vlees nu in delen in de olie totdat deze bruin ziet. Laat het vlees uitlekken op een bord met keukenpapier. Herhaal het bakken totdat alles gebakken is. Stap 4 Snijd het vlees in plakjes van 1 cm. Zet de saus op een laag pitje, giet het over in een platte schaal en leg het in plakjes gesneden vlees er op, verdeel met een lepel nog wat saus over de plakjes. Serveer het met rijst, bami of nasi. |