Ingrediënten voor 4 personen: Voor 3 dl. Babi Pangangsaus:
|
Marineer het vlees:
Stap 1 Hak de ui en de knoflook ragfijn. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook in de sesamolie. Stap 2 Voeg vervolgens de bouillon, djahé, sambal oelek, tomatenpuree, sherry en suiker toe. Blijf zolang roeren tot een egaal mengsel is ontstaan. Stap 3 Laat de saus 3 minuten op een laag pitje zachtjes pruttelen. Roer de ketjap erdoor en voeg eventueel nog een scheutje kokend water toe. Bereiding Babi Pangang:
Je kunt er voor kiezen voor om het vlees in lappen te houden en na het frituren in plakjes te snijden of je snijd het voor het frituren al in kleine blokjes te snijden. Net wat je lekkerder vindt. Stap 1 Haal het vlees uit de pan en dep het droog met keukenpapier. Leg 3 schalen klaar en vul 1 schaal met de bloem, 1 schaal met de losgeklopte eieren. Stap 2 Haal het vlees eerst door het eimengsel en daarna door de bloem en leg het vlees in een aparte schaal. Stap 3 Verwarm in een diepe (hapjes)pan een laag zonnebloemolie. Bak het vlees nu in delen in de olie totdat deze bruin ziet. Laat het vlees uitlekken op een bord met keukenpapier. Herhaal het bakken totdat alles gebakken is. Stap 4 Heb je het vlees nog niet gesneden, snijd het dan in plakjes van 1 cm. Zet de saus op een laag pitje, giet het over in een platte schaal en leg het in plakjes gesneden vlees er op, verdeel met een lepel wat saus over de plakjes. Bij de in stukjes gesneden versie kun je het vlees er gewoon doorheen roeren. Serveer het met rijst, bami of nasi. |