Een lekker vispakketje voor op de barbecue of in de oven. Hoofdingrediënt is hier zalmfilet, maar je kunt ook kabeljauw of andere witvis gebruiken.
Ben je niet zo'n visliefhebber? Vervang de vis dan door kip. |
Ingrediënten voor 4 personen
|
Voor de oven of barbecue Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en snijd van de schil met een dunschiller fijne reepjes en pers de sinaasappel uit. Vet 4 stukken aluminiumfolie van circa 35 x 20 cm in met de helft van de boter. Leg de met peper en zout bestrooide zalm op de folie, besprenkel ze met sinaasappelschil en sap, verdeel de peultjes, lente ui en de rest van de boter in vlokjes, de peterselie/dille en kappertjes over de zalm, Vouw de folie losjes om de vis en vouw de uiteinden goed dicht. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden of steek de barbecue aan. Leg de pakketjes in het midden en laat de zalm in circa 20 minuten gaar worden. |