Deze goedgevulde Vietnamese loempia's zijn heerlijk bij de borrel. Het is even werk maar je proeft absoluut de versheid en je maakt er wel 40 tegelijk dus goed om in te vriezen. Je hebt dan altijd iets in huis wat je snel op tafel kunt zetten.
|
Ingrediënten voor 40 Vietnamese loempia's
|
Bereiding: Laat loempiavellen ontdooien. Meng een pasta van gehakt, knoflook, lente ui, hoisin, sjalotjes, koriander, bouillonblokje, kruiden en eigeel. Doe de pasta over in een grote kom. Voeg de geweekte en fijngemaakte noodles toe, de wortel en de taugé. Meng goed. Dit is de loempiavulling Rol nu loempia’s van vellen met 1 volle eetlepel loempiavulling erin en plak ze dicht met het overgebleven eiwit. Deze loempia's moeten niet te heet gefrituurd worden tot ze goudbruin zijn en kunnen opgediend worden met zoetige chilisaus. De loempia's zijn uiterst geschikt om in te vriezen, maar dan nog niet frituren uiteraard! |