Pizza bakken is hartstikke leuk om te doen met je (klein)kinderen. Beleg de pizzabodem met ingrediënten naar keuze. Verwarm de oven voor op (220°C) en bak de kant en klare pizzabodem 6-8 minuten en de zelfgemaakte in 15-20 minuten op een bakplaat of rooster in het midden van de oven.
De Pizza Champignon en de Pizza Naanbrood met hummus zijn vegetarisch Met Valentijn zijn de pizzahartjes van bladerdeeg leuk! |
Zelf belegde Pizza’s
- Bodem met tomatensaus zelf maken (zie hieronder)
- Kant en klare bodems met tomatensaus bijvoorbeeld van AH – Steenovenpizza
- Van Naanbrood of tortilla wraps
Bereiden:
Basis recept Tomatensaus (niet nodig bij kant en klare bodem)
Bereiden:
Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water. poel ze af met koud water, verwijder de velletjes, halveer ze en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaat in stukken. Verhit de olie met de boter in een pan met dikke bodem en laat hierin de ui goudbruin kleuren, voeg de knoflook, tomatenstukjes, tijm , zout en peper toe. Laat de saus op een laag vuur nog even pruttelen. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus. |
Franse Pizza
Pizza Groene asperge/broccoli
Pizza Champignon (Vegetarisch)
Pizza Artisjok
Pizza Naanbrood met hummus (Vegetarisch)
PIZZA HARTJES (bijv. voor Valentijn) 8 stuks
Steek met een hartjesbakvorm 4 hartjes uit 1 plakje. Prik gaatjes in het deeg tegen het bollen. Besmeer de hartjes met de saus, geraspte kaas erover en bak het in 15 minuten op 200 graden gaar. Bestrooi de hartjes met bieslook. |