Dit is een koolhydraatarme moussaka. Normaal gesproken gaan er ook aardappelen in, die zijn hier weggelaten.
Wil je er een vegetarische versie van maken dan laat je het kipgehakt weg en maak je alleen de tomatensaus. Heerlijke maaltijd met een Griekse bonensalade of een traditionele Griekse Dorpssalade. |
Ingrediënten voor 4 personen
|
Voorbereiding:
|
Bereiding:
Je kunt er eventueel nog stokbrood met tzatziki bij eten, maar door het stokbrood is dit dan geen koolhydraatarme maaltijd meer.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Verdeel een laagje van de tomaten- gehaktsaus over de bodem van de ovenschaal. Leg daarop om en om een paar plakjes gegrilde aubergine en courgette. Verdeel daarover weer een flinke lepel tomatensaus en aubergine. Ga zo door totdat alles op is en eindig met een laag aubergine/courgette.Verdeel het ricotta mengsel over de aubergine/courgette. (Tot hier kun je het gerecht zelfs een dag van te voren al maken)
- Bak de moussaka in 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden
Je kunt er eventueel nog stokbrood met tzatziki bij eten, maar door het stokbrood is dit dan geen koolhydraatarme maaltijd meer.