Champignons à l'escargots is de variant op het typisch Franse slakken gerecht. Slakken eten....dat trek ik niet dus is dit onze favoriete alternatief.
|
Ingrediënten voor 4 personen
|
Bereiding Maak verse kruidenboter (of je koopt kant en klare) De uien in ringen snijden. Fruit de uien in wat boter en voeg een flinke klont de kruidenboter toe. Doe de hele champignons erbij en laat deze 10 minuten smoren (met de deksel op de pan). Bind het kookvocht met zoveel aangemengde bloem (of de allesbinder) als nodig en breng op smaak met peper en aromat. Haal de pan van het vuur en laat het geheel 5 minuten rusten. Roer er vervolgens de room. Verwarm de grill voor. Schep de champignons met wat saus in eenpersoons vuurvaste potjes of schaaltjes en bestrooi ze rijkelijk met de gemalen kaas. Laat het gerecht kleuren onder de grill. Garneer de schaaltjes met een toefje peterselie. Serveren met stokbrood en de rest van de kruidenboter. |