Makkelijk gerecht wanneer je eters hebt. Het is goed van te voren te bereiden.
|
Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten Tandoori kruiden (voor 60 gram kruiden)
|
Bereiding Tandoori kruiden Stap 1 Rooster alle kruiden in een pan, schud het regelmatig heen en weer tot je de geur echt goed begint te ruiken. Doe het mengsel in een (vijzel)kom om af te koelen. Stap 2 Maak nu in de vijzel een egaal mengsel van je kruiden door het goed te stampen en te malen. Laat de smaken en geuren goed vrijkomen. Stap 3 Bewaar het kruidenmengel in een potje Bereiding Kip Tandoori Stap 1 Kip of quorn in blokjes snijden en inwrijven met 20 gram tandoori kruiden en de yoghurt. Laat dit even 10 minuten intrekken. Ui snipperen en fruiten, kip in pan en bruin bakken. Kerrie, mosterd en tomaten puree erdoor roeren. Stap 2 Pan van vuur nemen en iets af laten koelen en dan pas room erdoor (anders gaat room schiften) Nog even langzaam verwarmen en dan de peterselie of koriander erdoor. Proef de tandoori en eventueel nog op smaak brengen met zout en/of sambal manis Lekker met Basmati- of bloemkoolrijst en sperzieboontjes of broccoli |