Tiroler leber, ook dit is weer zo'n gerecht wat ik heel graag met wintersport eet. Je zou hier ook nog stukjes spek aan toe kunnen voegen zoals zij in Oostenrijk ook doen, maar dat werd mij een beetje te veel omdat we ook al Tiroler grostl er bij hadden. Heerlijk gerecht om ook eens thuis te maken. Geniet ervan!
|
Ingrediënten voor 4 personen:
|
Bereiding: Stap 1 Dep de lever droog met keukenpapier en kruid vervolgens de lever met aromat en peper. Stap 2 Snijd de appel in blokjes (met de schil) en snipper de ui. Heb je gekozen om ook spekjes aan de lever toe te voegen dan bak je eerst de spek uit en laat het op een bord met keukenpapier uitlekken.. Vervolgens bak je in een koekenpan met een beetje boter de ui en de appel en bewaar het mengsel (eventueel toegevoegd met de spek) even apart in een schaal. Stap 3 Smelt de boter en bak de lever in 3 minuten bruin, keer de lever en bak het nog 5 minuten. Afhankelijk van de dikte blijft de lever dan nog een beetje rose van binnen. Leg de gebakken lever op een schaal en verdeel het appel/ui mengsel er over. Maak het af met gesnipperde peterselie. Tip: Lekker met Tiroler gröstl |