Deze schotel is ideaal als je eters krijgt of de volgende dag niet veel tijd hebt om te koken. Je kunt namelijk deze schotel tot en met stap 4 een dag van te voren voorbereiden. De volgende dag nog 30 minuten in de oven en klaar!
|
Ingrediënten voor 4 personen:
*Voor een koolhydraatarme andijvieschotel kun je 500 gram zoete aardappel en 500 gram knolselderij nemen. |
Bereiding: Stap 1 Aardappelen in pan met weinig water en klein beetje zout aan de kook brengen en in 15 minuten gaar koken. Aardappelen afgieten. Stap 2 Intussen ontbijtspek klein snijden. In droge koekenpan spekjes uitbakken en op keukenpapier uit laten lekken. Spekvet bewaren. Stap 3 Aardappelen en spekvet samenvoegen en met pureestamper fijnstampen. Schep beetje voor beetje de andijvie en de spekjes erdoor en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Stap 4 Ovenschotel invetten. Andijvie stamppot over de schotel verdelen en bestrooien met gebakken uitjes Stap 5 Oven voorverwarmen op 220 graden en andijvieschotel in circa 30 minuten in de oven verwarmen. |