PRIMAGO
  • STUDIO
    • TEAMBUILDING >
      • De waarde van de medewerker
      • Kleurrijk leven
      • Presenting Yourself
    • COACHING
    • SAMENWERKEN MET VRIJWILLIGERS >
      • Profileren met vrijwilligers
      • Coachen vrijwilligers IDO
      • De waarde van de vrijwilliger
  • MAISON
    • Thuis eten >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Camembert
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Picanha
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Broccolikoekjes
        • Carpacciobonbons
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Wraps
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
      • Frans >
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend met perzik
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu de Noel >
          • Potage a la crecy
          • Venkelquiche
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Eend met sinaasappel
        • Crepes met ijs
        • Frans kaasplankje
        • Steak tartare
      • Grieks >
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari
      • Groot Brittannie >
        • Christmas menu >
          • Engels kaasplankje
          • Preirolletjes met cheddar
          • Trifle met cranberry
          • Wellington >
            • Beef Wellington
            • Mini Wellington
            • Wellington met paddenstoelen
          • Witlofsalade met stoofpeertjes
        • High tea >
          • Luxe broodjes
          • Millionaires shortbread
          • Scones
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Sneeuwballen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Hutspot met gehakt
        • Spruitjesschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Zalmbonbon
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met ham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
        • Menu di Natale >
          • Breekbrood met kaas
          • Carpacciorollade
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
      • Koolhydraatarm >
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
          • Omeletwraps
          • Spinazie-preitaart
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Meatloaf
        • Mini meatloafs
        • Preischotel
        • Witte asperges
        • Pasen >
          • Kaaskoekjes
        • Mexicaans >
          • Chili sin-con carne
          • Empanadas
          • Guacamole
          • Kip in chocoladesaus
          • Nachos uit de oven
          • Quinoa ovenschotel
          • Taco vullen
          • Mangocheese toetje
      • Midden Oosten >
        • Baba Ghanoush
        • Borekas
        • Falafelballetjes
        • Ingelegde groenten
        • Koolrolletjes
        • Latkes
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Schnaps
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Oranjefeesten
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Franse salade
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Pastasalade
        • Rijstsalade
        • Salade met eend en pate
        • Salade met sherrydressing
        • Spaanse salade
        • Thaise biefstuksalade
        • Tonijnsalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Aspergesoep
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Knolselderijsoep met kokosmelk
        • Linzensoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Pompoensoep met linzen
        • Spinaziesoep
        • Tomatensoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Vegetarisch >
          • Pastei met geitenkaas
        • Sangria
      • Zoet >
        • Amandelbroodjes
        • Amandelkoekjes
        • Appelhapje met ijs
        • Bitterkoekjes
        • Boterkoek
        • Gevuld speculaas
        • Kokosmoppen
        • Kruidnootjes
        • Nectarinegebakjes
        • Speculaasjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Gevulde minibroodjes
    • Workshops >
      • Workshop borrelplank graveren
      • Workshop De kracht van kleur en kleding
      • Workshop Waardevol timemanagement
      • Workshop De taal van kleur
      • Cadeaubon
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Kamperen
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • JOUW SLIMME GARDEROBE >
      • Kleurentest
      • De taal van kleur
      • Kledingtest
      • Garderobeweek
  • AGENDA
  • OVER PRIMAGO
    • Detachering
    • Opleidingengids 2023
    • Aanmelden nieuwsbrief
    • Contact

STRACOTTO​
MET
​GREMOLATA

Volgens Jamie Oliver is Stracotto een echte Toscaanse familiefavoriet wat veel weg heeft van een bolognese. Traditioneel wordt de goedgevulde saus met verse tagliatelle geserveerd. Ik ben hier aan het spelen geweest met ingrediënten en zo is mijn eigen Stracotto ontstaan. Omdat het lang moet stoven maak ik dit in grote hoeveelheden en vries ik porties in. Ook hier gebruik ik hier net als in de Franse Boeuf Bourguignon zomers zoete witte wijn en 's winters rode wijn. De gremolata maakt het trouwens echt bijzonder. Ook echt een leuk gerecht om met een Italiaans diner als 'primi/pasta' (met paar stukjes ravioli) te serveren voorafgaand aan het hoofdgerecht.
PRINT DIT RECEPT
 Ingrediënten voor 8 personen
  • 2 uien
  • 1500 g magere riblappen
  • 1 kleine venkelknol
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentjes knoflook (gepeld en gekneusd)
  • 8 el olijfolie
  • 250 ml zoete witte wijn of rode wijn
  • 2 à 3 rundvlees bouillonblokjes of aromat
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl peper of chilivlokken​
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes salie
Voor de gremolata
  • 2 takjes peterselie
  • 1 teentjes knoflook (gepeld en gekneusd)
  • 1 citroen
​
Bereiding:
  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de riblappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Braad het vlees (in 3 gedeeltes) in 2 el. olie in een passende pan op matig laag vuur aan. Maak de bleekselderij en venkelknol schoon en snijd in stukken.
  2. Roer de helft van de knoflook en alle groenten door de pan, bind de rozemarijn en salie met keukentouw bij elkaar, leg het bundeltje in de pan en voeg peper en zout toe. Bak het geheel 20- 30 minuten onder regelmatig roeren, tot de groenten karamelliseren, en keer het vlees een paar keer om.
  3. Zet het vuur hoog, giet de wijn in de pan, roer de tomatenpuree erdoor en laat de wijn inkoken. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook. Zet het vuur laag en gaar het vlees (met deksel op een kier) minstens 3 uur onder regelmatig omkeren en bedruipen, tot het mals is. Verwijder het kruidenboeket en voeg naar smaak eventueel nog peper en zout toe.
  4. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie zeer fijn en meng de citroenrasp, de rest van de knoflook en eventueel nog scheutje mooie olijfolie. Dit mengsel heet gremolata wat je vlak voor serveren toevoegt aan het vlees of apart serveert. 
Tip:
Dit gerecht is heerlijk met verse tagliatelle of ravioli en een salade.
Voor een koolhydraatarme variant kun je in plaats van tagliatelle ook courgettepasta gebruiken.

CONTACT 
Primago - Hannie Schaftstraat 56 - 2264 DK Leidschendam
​email: jterborg@primago.nl - KvK 27158550 

​Bank: NL24 ABNA 0610 9899 36

  • STUDIO
    • TEAMBUILDING >
      • De waarde van de medewerker
      • Kleurrijk leven
      • Presenting Yourself
    • COACHING
    • SAMENWERKEN MET VRIJWILLIGERS >
      • Profileren met vrijwilligers
      • Coachen vrijwilligers IDO
      • De waarde van de vrijwilliger
  • MAISON
    • Thuis eten >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Camembert
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Picanha
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Broccolikoekjes
        • Carpacciobonbons
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Wraps
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
      • Frans >
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend met perzik
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu de Noel >
          • Potage a la crecy
          • Venkelquiche
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Eend met sinaasappel
        • Crepes met ijs
        • Frans kaasplankje
        • Steak tartare
      • Grieks >
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari
      • Groot Brittannie >
        • Christmas menu >
          • Engels kaasplankje
          • Preirolletjes met cheddar
          • Trifle met cranberry
          • Wellington >
            • Beef Wellington
            • Mini Wellington
            • Wellington met paddenstoelen
          • Witlofsalade met stoofpeertjes
        • High tea >
          • Luxe broodjes
          • Millionaires shortbread
          • Scones
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Sneeuwballen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Hutspot met gehakt
        • Spruitjesschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Zalmbonbon
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met ham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
        • Menu di Natale >
          • Breekbrood met kaas
          • Carpacciorollade
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
      • Koolhydraatarm >
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
          • Omeletwraps
          • Spinazie-preitaart
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Meatloaf
        • Mini meatloafs
        • Preischotel
        • Witte asperges
        • Pasen >
          • Kaaskoekjes
        • Mexicaans >
          • Chili sin-con carne
          • Empanadas
          • Guacamole
          • Kip in chocoladesaus
          • Nachos uit de oven
          • Quinoa ovenschotel
          • Taco vullen
          • Mangocheese toetje
      • Midden Oosten >
        • Baba Ghanoush
        • Borekas
        • Falafelballetjes
        • Ingelegde groenten
        • Koolrolletjes
        • Latkes
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Schnaps
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Oranjefeesten
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Franse salade
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Pastasalade
        • Rijstsalade
        • Salade met eend en pate
        • Salade met sherrydressing
        • Spaanse salade
        • Thaise biefstuksalade
        • Tonijnsalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Aspergesoep
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Knolselderijsoep met kokosmelk
        • Linzensoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Pompoensoep met linzen
        • Spinaziesoep
        • Tomatensoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Vegetarisch >
          • Pastei met geitenkaas
        • Sangria
      • Zoet >
        • Amandelbroodjes
        • Amandelkoekjes
        • Appelhapje met ijs
        • Bitterkoekjes
        • Boterkoek
        • Gevuld speculaas
        • Kokosmoppen
        • Kruidnootjes
        • Nectarinegebakjes
        • Speculaasjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Gevulde minibroodjes
    • Workshops >
      • Workshop borrelplank graveren
      • Workshop De kracht van kleur en kleding
      • Workshop Waardevol timemanagement
      • Workshop De taal van kleur
      • Cadeaubon
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Kamperen
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • JOUW SLIMME GARDEROBE >
      • Kleurentest
      • De taal van kleur
      • Kledingtest
      • Garderobeweek
  • AGENDA
  • OVER PRIMAGO
    • Detachering
    • Opleidingengids 2023
    • Aanmelden nieuwsbrief
    • Contact