PRIMAGO
  • STUDIO
    • INNOVEREN EN PROFILEREN
    • ADVISEREN
    • SAMENWERKEN met vrijwilligers
    • PERSOONLIJKE ONTWIKKELING >
      • De kunst van het thuiswerken
      • Jouw volgende stap
      • Spreken voor groepen
  • MAISON
    • Thuis eten >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Carpacciobonbons
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
      • Frans >
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Crepes met ijs
      • Grieks >
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Hutspot met gehakt
        • Spruitjesschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Zalmbonbon
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met parmaham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
      • Koolhydraatarm >
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Preischotel
      • Mexicaans >
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Taco vullen
        • Quinoa ovenschotel
        • Mangocheese toetje
      • Midden Oosten >
        • Baba Ghanoush
        • Borekas
        • Latkes
        • Koolrolletjes
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Paasbrunch
      • Paasdiner
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Pastasalade
        • Salade met sherrydressing
        • Slanke rijstsalade
        • Thaise biefstuksalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Spinaziesoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Sangria
      • Zoet >
        • Appelhapje met ijs
        • Amandelbroodjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • JOUW SLIMME GARDEROBE >
      • Hoe combineer je kleuren
      • Kleurentest
      • De taal van kleur
      • Garderobe samenstellen
      • Kledingtest
      • Kleding op je werk
      • Garderobeweek 2020
    • PRIMAGO ACADEMIE >
      • Kracht van kleur en kleding
      • Mijn recept voor geluk
  • OVER PRIMAGO
    • Nieuwsbrief
    • Contact
  • jubileum
    • Acties

SAMENWERKEN met VRIJWILLIGERS 

Het belang van professionalisering van vrijwilligers
(training voor beroepskrachten)
De hoeveelheid vrijwilligers groeit en groeit in diverse sectoren, maar hoe houden we de kwaliteit van hun inzet op peil? De vrijwilligers die zich aanmelden hebben niet altijd de ervaring in de branche waar ze gestationeerd zijn. Investeren in coaching en ontwikkeling van vrijwilligers is vanuit het oogpunt van het langdurig binden en behouden van deze belangrijke arbeidskrachten van belang. Maar ook de beroepskrachten/coördinator kunnen soms wel wat steun gebruiken in het begeleiden van vrijwilligers. In onderstaand aanbod krijgen zij de noodzakelijke bagage voor het zo goed mogelijk uitvoeren van hun taak om zo de kwaliteit van de bijdragen van vrijwilligers te kunnen blijven verbeteren.
Foto

​Jolande ter Borg
adviseur/trainer/coach
neem contact op
Training 'Profileren met vrijwilligers in de publieke dienstverlening'

Duur: 1 of 2 dagdelen 
Voor wie: Deze training richt zich op beroepskrachten die met vrijwilligers samenwerken en de vrijwilligers mee willen nemen in de eisen van deze tijd.
Trainingsdoel: Na deze training ben je in staat de vrijwilliger op de juiste wijze te begeleiden in haar/zijn rol. Weet je de vrijwilligers opbouwende feedback te geven. Geef je de vrijwilliger ruimte om te functioneren binnen de beleidskaders van de ondernemende organisatie.

Programma             ​
  • Dirigeren en meespelen (zowel aansturend als collega zijn, hoe doe je dat?)
  • Vrijwilligersbeleid - Wat is er geregeld? Hoe kunnen we het aanpakken en/of richtlijnen opstellen?
  • Inspelen op verschillende typen van gedrag
  • Taakgerichte versus persoonsgerichte ondersteuning
  • Communicatietips in het werken met vrijwilligers
  • Omgaan met weerstand bij veranderingen
  • Opbouwende feedback geven aan vrijwilligers​
  • Optimaal plezier hebben van je vrijwilligers​
  • Naar wens kan een terugkomdag worden georganiseerd, zodat de bevindingen scherp gehouden worden
De trainingen zijn geschikt voor circa 8 à 10  personen. Afwijking van het aantal deelnemers boven de 10 personen heeft geen invloed op de prijs, wellicht wel op de diepgang van de training.

​​​​Vraag een gratis en vrijblijvend voorstel aan wat past bij de groepsgrootte en wensen voor jullie organisatie!
PRIJSOPGAVE
Met dank aan de door de Koninklijke Bibliotheek vervaardigde site Bibliotheeknetwerk waar Studio Primago onder het kopje 'scholing' in het trainen en coachen van vrijwilligers wordt genoemd.
​
​Kijk hier voor geschikte programma's ter ontwikkeling van de vrijwilligers zelf.

CONTACT 
Primago - Hannie Schaftstraat 56 - 2264 DK Leidschendam
​email: info@primago.nl - KvK 27158550 - 
BTW ID NL001194745B12
​Bank: NL24 ABNA 0610 9899 36

  • STUDIO
    • INNOVEREN EN PROFILEREN
    • ADVISEREN
    • SAMENWERKEN met vrijwilligers
    • PERSOONLIJKE ONTWIKKELING >
      • De kunst van het thuiswerken
      • Jouw volgende stap
      • Spreken voor groepen
  • MAISON
    • Thuis eten >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Carpacciobonbons
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
      • Frans >
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Crepes met ijs
      • Grieks >
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Hutspot met gehakt
        • Spruitjesschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Zalmbonbon
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met parmaham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
      • Koolhydraatarm >
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Preischotel
      • Mexicaans >
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Taco vullen
        • Quinoa ovenschotel
        • Mangocheese toetje
      • Midden Oosten >
        • Baba Ghanoush
        • Borekas
        • Latkes
        • Koolrolletjes
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Paasbrunch
      • Paasdiner
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Pastasalade
        • Salade met sherrydressing
        • Slanke rijstsalade
        • Thaise biefstuksalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Spinaziesoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Sangria
      • Zoet >
        • Appelhapje met ijs
        • Amandelbroodjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • JOUW SLIMME GARDEROBE >
      • Hoe combineer je kleuren
      • Kleurentest
      • De taal van kleur
      • Garderobe samenstellen
      • Kledingtest
      • Kleding op je werk
      • Garderobeweek 2020
    • PRIMAGO ACADEMIE >
      • Kracht van kleur en kleding
      • Mijn recept voor geluk
  • OVER PRIMAGO
    • Nieuwsbrief
    • Contact
  • jubileum
    • Acties