PRIMAGO
  • STUDIO
    • TRAININGEN >
      • Gesprekstechnieken
      • Train je mensenkennis
      • Verder groeien met digitale inclusie
      • SAMENWERKEN MET VRIJWILLIGERS >
        • Training effectief samenwerken met vrijwilligers >
          • Keuzemodules
        • Coachen vrijwilligers digitale inclusie
        • De waarde van de vrijwilliger
    • COACHING >
      • Persoonlijke ontwikkeling
    • BLOGS STUDIO PRIMAGO
  • MAISON
    • THUIS ETEN >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Camembert
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Picanha
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Broccolikoekjes
        • Kippenvleugeltjes
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Wraps
        • Blinitorentje
        • Carpacciobonbons
        • Vitello tonnatobonbons
        • Zalmbonbon
      • Frans >
        • Croutons
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend met perzik
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu de Noel >
          • Potage a la crecy
          • Venkelquiche
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Eend met sinaasappel
        • Crepes met ijs
        • Frans kaasplankje
        • Confit de canard
        • Steak tartare
        • Tomatencarpaccio Franse stijl
      • Grieks >
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
          • Tomatencarpaccio Griekse stijl
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari >
          • Vissouvlaki
      • Groot Brittannie >
        • Christmas menu >
          • Engels kaasplankje
          • Preirolletjes met cheddar
          • Trifle met cranberry
          • Wellington >
            • Beef Wellington
            • Mini Wellington
            • Wellington met paddenstoelen
          • Witlofsalade met stoofpeertjes
        • High tea >
          • Luxe broodjes
          • Millionaires shortbread
          • Scones
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde pompoen
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Pompoenrollade
        • Sneeuwballen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Groene groenteschotel
        • Hutspot met gehakt
        • Paling
        • Spruitjesschotel
        • Visschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met ham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
          • Tomatencarpaccio Italiaanse stijl
        • Menu di Natale >
          • Breekbrood met kaas
          • Carpacciorollade
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
        • Carpaccio in een glaasje
      • Kerstdiner >
        • Bonbontrio
      • Koolhydraatarm >
        • Granola
        • Muesli
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
          • Frittata
          • Omeletwraps
          • Spinazie-preitaart
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Meatloaf
        • Mini meatloafs
        • Preischotel
        • Witte asperges
        • Pasen >
          • Kaaskoekjes
      • Mexicaans >
        • Midden Oosten >
          • Baba Ghanoush
          • Borekas
          • Falafelballetjes
          • Ingelegde groenten
          • Koolrolletjes
          • Latkes
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Quinoa ovenschotel
        • Taco vullen
        • Mangocheese toetje
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Schnaps
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Oranjefeesten
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Franse salade
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Mangosalade
        • Meloensalade
        • Pastasalade
        • Rijstsalade
        • Roodlofsalade
        • Salade met eend en pate
        • Salade met sherrydressing
        • Spaanse salade
        • Thaise biefstuksalade
        • Tonijnsalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kerriesaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Aspergesoep
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Knolselderijsoep met kokosmelk
        • Linzensoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Pompoensoep met linzen
        • Spinaziesoep
        • Tomatensoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
          • Tomatencarpaccio Spaanse stijl
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Pan con tomate
        • Sangria
      • Vegetarisch >
        • Pastei met geitenkaas
      • Zoet >
        • Amandelbroodjes
        • Franse amandelkoekjes
        • Italiaanse amandelkoekjes
        • Spaanse amandelkoekjes
        • Appelhapje met ijs
        • Appelvierkantje
        • Boterkoek
        • Gevuld speculaas
        • Kokosmoppen
        • Kruidnootjes
        • Nectarinegebakjes
        • Speculaasjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Garderobeweek
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Kamperen
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • MAISON
    • WORKSHOPS >
      • Workshop borrelplank graveren
  • AGENDA
  • OVER PRIMAGO
    • Opleidingengids
    • Aanmelden nieuwsbrief
    • Contact

TOMATENSOEP
VAN
GEGRILDE TOMATEN

Deze soep is tot stap 7 (zonder de toevoeging van water) tevens de basis voor een pastasaus. Dus maak het je makkelijk, maak wat meer en vries het in zodat je de volgende keer een makkelijke dag hebt.
Print dit recept
Ingrediënten: (1,5 à 2 litersoep is voor 6 tot 8 kommen soep)
  • 800 gram tomaten 
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el + 1 el olijfolie en
  • 1 tl of 1 el Chili vlokken (voor een pittige soep)
  • 1 el tomatenpuree
  • ​ 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 blokjes groenten bouillon
  • Verse basilicum
  • Eventueel extra peper en zout​​

​Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp de knoflook en meng het met de 2 el olie, chilivlokken en Italiaanse kruiden.
  3. Was de tomaten en de paprika's en snijd deze in grote stukken, leg ze in een ovenschaal of bakplaat. Besprenkel ze met olie/kruidenmengsel en grill de tomaten en paprika in circa 20 minuten  in de oven.
  4. Pel en hak de ui. Fruit dit in 1 el olie.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort en voeg daarna de gegrilde tomaten/paprika toe aan het uimengsel.  
  6. Laat het even 10 minuten zachtjes doorkoken (voeg een beetje water toe wanneer het aanbakt). Pureer het mengsel glad met de staafmixer.
  7. Voeg 1,5 liter water toe met de bouillonblokjes en laat het 5 minuten zachtjes koken.
  8. Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Serveer de soep met wat room en blaadjes basilicum.
Foto
Eet je het als voorgerecht? Maak er dan een cappuccino soepje van:
Melk in melkopschuimer verhitten. Serveer de soep in een glaasje met een toefje opgeklopte melk een blaadje basilicum. Toefje crème fraîche kan natuurlijk ook.

CONTACT 
Primago - Hannie Schaftstraat 56 - 2264 DK Leidschendam
​email: [email protected] - KvK 27158550 

​Bank: NL24 ABNA 0610 9899 36

  • STUDIO
    • TRAININGEN >
      • Gesprekstechnieken
      • Train je mensenkennis
      • Verder groeien met digitale inclusie
      • SAMENWERKEN MET VRIJWILLIGERS >
        • Training effectief samenwerken met vrijwilligers >
          • Keuzemodules
        • Coachen vrijwilligers digitale inclusie
        • De waarde van de vrijwilliger
    • COACHING >
      • Persoonlijke ontwikkeling
    • BLOGS STUDIO PRIMAGO
  • MAISON
    • THUIS ETEN >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Camembert
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Picanha
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Broccolikoekjes
        • Kippenvleugeltjes
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Wraps
        • Blinitorentje
        • Carpacciobonbons
        • Vitello tonnatobonbons
        • Zalmbonbon
      • Frans >
        • Croutons
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend met perzik
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu de Noel >
          • Potage a la crecy
          • Venkelquiche
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Eend met sinaasappel
        • Crepes met ijs
        • Frans kaasplankje
        • Confit de canard
        • Steak tartare
        • Tomatencarpaccio Franse stijl
      • Grieks >
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
          • Tomatencarpaccio Griekse stijl
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari >
          • Vissouvlaki
      • Groot Brittannie >
        • Christmas menu >
          • Engels kaasplankje
          • Preirolletjes met cheddar
          • Trifle met cranberry
          • Wellington >
            • Beef Wellington
            • Mini Wellington
            • Wellington met paddenstoelen
          • Witlofsalade met stoofpeertjes
        • High tea >
          • Luxe broodjes
          • Millionaires shortbread
          • Scones
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde pompoen
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Pompoenrollade
        • Sneeuwballen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Groene groenteschotel
        • Hutspot met gehakt
        • Paling
        • Spruitjesschotel
        • Visschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met ham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
          • Tomatencarpaccio Italiaanse stijl
        • Menu di Natale >
          • Breekbrood met kaas
          • Carpacciorollade
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
        • Carpaccio in een glaasje
      • Kerstdiner >
        • Bonbontrio
      • Koolhydraatarm >
        • Granola
        • Muesli
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
          • Frittata
          • Omeletwraps
          • Spinazie-preitaart
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Meatloaf
        • Mini meatloafs
        • Preischotel
        • Witte asperges
        • Pasen >
          • Kaaskoekjes
      • Mexicaans >
        • Midden Oosten >
          • Baba Ghanoush
          • Borekas
          • Falafelballetjes
          • Ingelegde groenten
          • Koolrolletjes
          • Latkes
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Quinoa ovenschotel
        • Taco vullen
        • Mangocheese toetje
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Schnaps
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Oranjefeesten
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Franse salade
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Mangosalade
        • Meloensalade
        • Pastasalade
        • Rijstsalade
        • Roodlofsalade
        • Salade met eend en pate
        • Salade met sherrydressing
        • Spaanse salade
        • Thaise biefstuksalade
        • Tonijnsalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kerriesaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Aspergesoep
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Knolselderijsoep met kokosmelk
        • Linzensoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Pompoensoep met linzen
        • Spinaziesoep
        • Tomatensoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
          • Tomatencarpaccio Spaanse stijl
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Pan con tomate
        • Sangria
      • Vegetarisch >
        • Pastei met geitenkaas
      • Zoet >
        • Amandelbroodjes
        • Franse amandelkoekjes
        • Italiaanse amandelkoekjes
        • Spaanse amandelkoekjes
        • Appelhapje met ijs
        • Appelvierkantje
        • Boterkoek
        • Gevuld speculaas
        • Kokosmoppen
        • Kruidnootjes
        • Nectarinegebakjes
        • Speculaasjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Garderobeweek
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Kamperen
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • MAISON
    • WORKSHOPS >
      • Workshop borrelplank graveren
  • AGENDA
  • OVER PRIMAGO
    • Opleidingengids
    • Aanmelden nieuwsbrief
    • Contact