Deze groene aspergeplaattaart kun je serveren als voorgerecht of hoofdgerecht met aardappeltjes en/of salade erbij. In kleine vierkante stukjes gesneden smaakt het bij de borrel ook prima als eenhaps gerechtje. Voor een vegetarische versie laat je de parmaham weg.
|
Ingrediënten voor 4 personen:
|
Bereiding: Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit, maar laat het bakpapier zitten en leg het geheel op een bakplaat. Kook de aspergetips 4 minuten in een pan water en giet het af. Stap 2 Smeer het bladerdeeg in met roomkaas (laat de randen 2 cm vrij) en bestrooi het met de gesnipperde Italiaanse kruiden, Parmaham, peper en zout. Rol de kanten naar binnen zodat er aan alle kanten een randje ontstaat. Stap 3 Leg de asperges om en om met de kopjes naar boven/beneden. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en als laatste de pijnboompitten. Stap 4 Bak de asperge plaattaart in 20 à 25 minuten krokant. |