Deze rijstvelloempia's zijn gezond, lekker en heel makkelijk te maken..
Ook goed mee te nemen met een picknick. |
Ingrediënten 4 personen
|
Bereiding: Kook circa 1.5 liter water en als het kook voeg je de wokgroenten toe. Zet het gas uit en laat de groenten 2 minuten 'blancheren'. Giet de groenten af in een vergiet en laat er circa 30 seconden koud stromend water over gaan. (dan gaart de groenten niet door). Laat het goed uitlekken. Maak de dip. Doe de sojasaus en wasabi in een kom. Snijd de lente ui in smalle ringetjes en voeg het bij de sojasaus. Vul een schaal of diep bord met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van elk vel een stukje gescheurd muntblaadje met een paar blaadjes koriander. Leg het plakje rosbief er op en daarna 2 el geblancheerde wokgroenten. Zorg dat de vulling een vorm heeft van 7 x 3 cm. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de binnenkanten naar binnen en rol op. Maak zo ook de overige rijstvelloempia's. Serveer het met rucola en de dip. |