In deze salade proef je de zomer in Frankrijk. Wij aten deze salade op een terras aan de haven van de Middellandse zee. Thuis heb ik deze salade proberen na te maken. Heerlijk als maaltijd salade met stokbrood erbij of met een Franse pizza.
|
Ingrediënten voor 4 - 6 personen
|
Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 180 graden) De geschilde ui snipperen of in grove ringen snijden (net wat wenselijk is). De tomaatjes en paprika's halveren en circa 15 minuten in de oven grillen. Laat alles afkoelen. Maak een marinade voor de kip van mosterd, honing, het sap van een halve limoen, peper, zout en laat het minimaal 1 uur in de koelkast intrekken. Grill de kip in een droge koekenpan of grillpan en laat afkoelen. Bereiding: Neem een platte schaal en verdeel het zakje gemengde sla over de bodem. Maak een dressing van de mayonaise, mierikswortel, kwark en de sap van een halve limoen. Breng het op smaak met zout en peper. Verdeel alle ingrediënten om en om over de schaal. Schaaf kleine plakjes Parmezaanse kaas en verdeel dit over de salade. Verdeel de dressing over de salade en bestrooi de salade met de Provençaalse kruiden. Serveer met stokbrood of met croutons. |