Blinitorentjes geïnspireerd door Allerhande, maar dan net even anders.
|
Ingrediënten (voor 8 torentjes als amuse - als voorgerecht dan serveer je 2 torentjes per persoon)
|
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de blini's over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de blini's in circa 5 minuten in het midden van de oven,. Kook de kwarteleitjes in 3 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel de eitjes. Snijd ieder eitje in 4 plakjes. Snijd de zalm in 16 stukjes en de halve komkommer in 16 plakjes Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Meng de bieslook, dille, citroenrasp, mierikswortel en crème fraîche/roomkaas door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg 8 blini's op een schaal en beleg de blini's achtereenvolgens met een plakje komkommer, het crème fraîchemengsel en de zalm, herhaal dit weer beginnend met een blini. Garneer met een plakje kwartelei en de overgebleven bieslook. |