Een frisse salade is met een Thaise twist. Ook wel Thai Beef salad genoemd.
Heerlijk bij groene curry met kip of groenten of als lunch-/hoofdgerecht |
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor dressing:
|
Bereiding: Stap 1 Verwarm de grillpan tot gloeiend heet en grill de biefstuk zonder vet tot hij medium gaar is. Laat de biefstuk minstens 10 minuten afkoelen. Stap 2 Maak een dressing van de ingrediënten. Stap 3 Leg de gewassen slabladeren op een platte schaal of verdeel het over 4 platte borden. Was de komkommer, (niet schillen) halveer de komkommer en schraap het zaad uit de komkommer en snijd er halve maantjes van. Was de radijsjes en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de ui, komkommer en radijs over de sla. Stap 4 Snijd de biefstuk in reepjes en verdeel het over de sla. Roer de dressing nog even goed en verdeel het over de biefstuksalade. Garneer het geheel met de gesneden pepertjes en de koriander. Je kunt dit ook apart serveren zodat iedereen naar eigen smaak kan toevoegen. |