Ik ben gek op deze variatie van tarte tatin zowel hartig als zoet, makkelijk te maken en je hebt het altijd wel wat ervan in huis.
Ik geef je op deze pagina wat zoete variatie mogelijkheden. Je kunt het eten als gebak of nagerecht met een bolletje ijs en een drankje erbij. Houd je meer van de hartige variaties dan kom je ook niet te kort! |
Ingrediënten voor 8 stuks of 16 stuks
|
Bereiding appel, peer en/of abrikoos Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd deze in tweeën (voor 8 stuks) of in vieren (voor 16 stuks). Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (dan kan de lucht eruit en gaat het bladerdeeg niet 'bollen').Dep het fruit droog met keuken papier Appel: Verdeel de appelpartjes met schil trapsgewijs over de plakken bladerdeeg, bestrooi de bladerdeeg met suiker en kaneel. Bak de appel tarte tatin in 15 minuten op 200 graden. Laat het afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Eventueel nog met een toefje slagroom met nog een beetje kaneel over de slagroom. Abrikoos/peer: Verdeel de halve abrikozen/partjes peer over de plakken bladerdeeg. Bak de tarte tatin in 15 minuten op 200 graden. Laat het afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren nog met poedersuiker. Voor kerst kun je nog extra bladerdeegsterren bakken om te versieren Bereiding met perzik en/of aardbei
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd deze in tweeën (voor 8 stuks) of in vieren (voor 16 stuks). Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (dan kan de lucht eruit en gaat het bladerdeeg niet 'bollen'). bestrooi de bladerdeeg met suiker. Bak de bladerdeeg in 15 minuten op 200 graden. Laat de gebakken bladerdeeg afkoelen. Dep het gewassen fruit droog met keuken papier en verdeel de peer, aardbei of de perzik trapsgewijs over de bladerdeeg. Bestrooi het met poedersuiker, eventueel slagroom en maak het af met een takje munt. Serveer het gelijk anders wordt de bladerdeeg zacht . Lekker met een bolletje ijs. |
Voorbeelden van verschillende variaties