Ik ben gek op deze variatie van tarte tatin zowel hartig als zoet, want je hebt het altijd in huis. Ik geef je op deze pagina wat zoete variatie mogelijkheden. Houd je meer van de hartige variaties dan kom je ook niet te kort!
Ingrediënten voor 8 stuks of 16 stuks
Bereiding met perzik en/of aardbei Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd deze in tweeën (voor 8 stuks) of in vieren (voor 16 stuks). Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (dan kan de lucht eruit en gaat het bladerdeeg niet 'bollen'). bestrooi de bladerdeeg met suiker. Bak de bladerdeeg in 15 minuten op 200 graden. Laat de gebakken bladerdeeg afkoelen. Dep het gewassen fruit droog met keuken papier en verdeel de aardbei of de perzik trapsgewijs over de bladerdeeg. Bestrooi het met poedersuiker, eventueel slagroom en maak het af met een takje munt. Serveer het gelijk anders wordt de bladerdeeg zacht . |
Bereiding appel en/of abrikoos Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd deze in tweeën (voor 8 stuks) of in vieren (voor 16 stuks). Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (dan kan de lucht eruit en gaat het bladerdeeg niet 'bollen'). Appel: Verdeel de appelpartjes met schil trapsgewijs over de plakken bladerdeeg, bestrooi de bladerdeeg met suiker en kaneel. Bak de appel tarte tatin in 15 minuten op 200 graden. Laat het afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Eventueel nog met een toefje slagroom met nog een beetje kaneel over de slagroom. Abrikoos: Verdeel de halve abrikozen over de plakken bladerdeeg. Bak de abrikoos tarte tatin in 15 minuten op 200 graden. Laat het afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren nog met poedersuiker en garneer met een takje munt. |