Gewoon vitello tonnato maar dan als bonbon.
Leuk voor bij de borrel of als onderdeel van een hapjes diner. |
Ingrediënten voor circa 12 bonbons:
*Je kunt de fricandeau ook vervangen door 12 plakjes kipfilet (vleeswaren) |
Bereiding: 1. Giet de tonijn goed af. Prak de tonijn met citroensap, mayonaise en crème fraîche tot een rulle saus. De saus mag niet te dun worden. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de helft van de peterselie en de helft van de kappertjes erdoor. 2. Rangschik de plakken fricandeau en leg op ieder plakje een hoopje tonijn. Vouw de buitenzijde naar binnen zodat er een bonbon ontstaat. 3. Doe de rucola op een bordje/schaal en verdeel de bonbons erover of leg ze op een amuselepel. 4. Bestrooi het geheel met de rest van de kappertjes en gesnipperde peterselie. Tip: Wil je de bonbons van te voren klaar maken? Verpak iedere bonbon apart in huishoudfolie en zet ze tot gebruik in de koelkast. Feestelijke (Kerst)tip: Versier de tonijnbonbons met wat granaatappeltjes
|