Ragout van zwijn, echt een herfst/winter gerecht wat ook goed gegeten kan worden met kerst. Makkelijk om dat je het voor grotere groepen kunt maken, ook dagen van te voren en dan invriezen.
|
Ingrediënten voor 4 personen
|
Bereiding: Stap 1 Ui en knoflook in olijfolie fruiten, zwijnenhaas in blokjes snijden en kruiden met aromat, peper en paprikapoeder. Zwijnenhaas aan ui en knoflook toevoegen en braden met de in stukjes gesneden venkel en bleekselderij, rode wijn toevoegen en circa 2 uur stoven. Af en toe beetje water toevoegen zodat het niet droog kookt. Stap 2 Champignons schoonborstelen en in aparte koekenpan de in plakjes gesneden champignons bakken en aan zwijnenmengsel toevoegen. Stap 3 Tomatenpuree, naar smaak toevoegen. Even af laten koelen en dan room toevoegen. Voor het serveren weer opwarmen en garneren met gesnipperde bieslook. Je kunt dit gerecht eten met pasteitje, rijst of gebakken aardappel. |