In Frankrijk mogen we geen houtskool of open vuur gebruiken om te barbecuen, dus moeten we het daar doen met een gasbarbecue. Wanneer je de eend lang van te voren in de marinade legt kunnen de smaken van de kruiden goed intrekken.
|
Ingrediënten voor 4 personen:
|
Bereiding: Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Chili vlokjes erboven verkruimelen, Provençaalse kruiden en 1 flinke eetlepel olie toevoegen. Geheel goed mengen, Eendenborstfilets er aan vleeskant mee inwrijven en minstens 30 minuten laten intrekken (het liefst 's morgens al marineren, zodat smaken goed kunnen intrekken) Barbecue aansteken of koekenpan verhitten. Vel van eendenborst paar keer insnijden. Eendenborst op velzijde ca. 3 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 2 minuten bakken tot vlees rosé is. Voor iets meer doorbakken verleng je de baktijd. Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien. Vel los snijden, filets in dunne plakjes snijden. Ontvel de perziken en snijd het in partjes. Verwarm de perziken in een koekenpan of op de barbecue in een paar minuten. Bereid de artisjok volgens het Allerhande recept. Bak de aardappeltjes. Heb je eend over? Maak er dan de volgende dag een salade met paté. Lekker stokbroodje erbij en klaar! Of maak een Franse salade met eend en kip! |