Gado Gado is een Indonesische vegetarische groentensalade met pindasaus wat niet mag ontbreken bij een rijsttafel. Maar je kunt het ook heel goed als groentengerecht gebruiken bij bijvoorbeeld kipsaté of Rendang Pedis.
|
Ingrediënten 4 personen
|
Bereiding: Maak de groenten schoon. Snijd de groenten (behalve de taugé) in kleine stukjes. Breng in een grote pan enkele liters water aan de kook met zout of bouillonblokje. Doe de groenten al roerend erbij en breng het opnieuw aan de kook. Laat het 4 à 5 minuten koken. Doe de gewassen taugé in een vergiet en giet vervolgens de gekookte groenten eroverheen. Gelijk afspoelen met koud water zodat de groenten niet door gaart. Laat de groenten goed uitlekken. Leg de groenten op een schaal. Strooi de selderij of koriander erover. Verdeel de in plakjes gesneden eieren erover. Strooi de helft van de uitjes erover. Schenk de pindasaus over het gerecht. Strooi daarna de rest van de uitjes erover. Serveer de kroepoek er apart bij. |