Deze schotel is ideaal als je eters krijgt of de volgende dag niet veel tijd hebt om te koken. Je kunt namelijk deze schotel tot en met stap 3 een dag van te voren voorbereiden. De volgende dag nog 30 minuten in de oven en klaar!
Deze bloemkoolschotel is koolhydraatarm. Wil je toch wat aardappeltjes erbij dan zijn krieltjes hier heerlijk bij, maar dan is dit gerecht niet meer koolhydraatarm. |
Ingrediënten voor 4 personen:
|
Bereiding: Stap 1 Kook de bloemkoolroosjes in eenpan met water en zout beetgaar in circa 15 minuten Stap 2 Verhit de olie of de boter in een pan en bak de ui in 3 minuten. Voeg kippengehakt toe en bak dit rul. Bak als laatste de lente ui en de courgette mee. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Stap 3 Ovenschotel invetten. Gehaktmengsel over de bodem verdelen en vervolgens de bloemkoolroosjes er over verdelen. Bestrooien met geraspte kaas en gebakken uitjes. Stap 4 Oven voorverwarmen op 200 graden en bloemkoolschotel in circa 30 minuten in de oven verwarmen. Lekker met deze salade erbij. |