Voor een feestelijk moment deze heerlijke zalmbonbons
Ideaal omdat je het een dag van te voren al kunt bereiden. |
Ingrediënten (voor 8 kleintjes of 4 grote bonbons)
|
Bereiding: Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil. Meng de bieslook, dille, appel, citroenrasp, mierikswortel en roomkaas door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg 4 of 8 stukjes vershoudfolie op een snijplank en verdeel de plakjes zalm over de folie. Verdeel het roomkaasmengsel over de zalm en vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht. Bewaar de zalm bonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast (dit kan al een dag van te voren). Verdeel de rucola/spinazie over de schaaltjes/amuselepels en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook. Gebruik je het als voorgerecht? Dan kun je er toast bij serveren.
|