Deze Latkes met boerenkool kan als onderdeel van een buffet met als thema Midden Oosten worden geserveerd.
Ook leuk als feestelijk voorgerecht met een paar plakjes gerookte zalm erbij. Op z'n Hollands eten? Dan heten het gewoon boerenkoolkoekjes. |
Ingrediënten:
Op z'n Hollands serveren? Dan heten het boerenkoolkoekjes. Lekker met zalm.
|
Bereiding: Schil de zoete aardappels en ui en rasp beide met een grove rasp. Druk met een doek of stuk keukenpapier goed het vocht uit de geraspte aardappels en ui. Dit is belangrijk omdat de koekjes anders te nat worden. Schep de geraspte zoete aardappel en ui in een kom. Knip de bieslook heel fijn en voeg deze samen met de eieren, bloem, boerenkool en peper en zout (hoeveelheid naar eigen wens) toe aan de kom. Vervolgens schep je het mengsel goed door elkaar. Verwarm flink wat zonnebloemolie in een ruime koekenpan op medium hoog vuur. Schep een flinke lepel van het mengsel in de pan en druk dit met een spatel tot een platte koek. Dit herhaal je totdat de pan vol is. Na enkele minuten draai je de zoete aardappelkoekjes voorzichtig om zodat beide kanten lichtbruin gebakken zijn. Vervolgens leg je ze op een stuk keukenpapier. Dit herhaal je totdat het aardappelmengsel op is. Vergeet tussendoor niet om tussendoor extra zonnebloemolie toe te voegen. Serveer de zoete aardappelkoekjes met de zure room of cottage cheese. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen met een grove rasp en serveer direct. 1 tl mierikswortel door de cottage cheese is lekker bij de zalm |