Een populaire zoete pittige saus van Indiase afkomst wat inmiddels in veel landen wordt toegepast in allerlei gerechten. Vandaag met gegrilde kip gecombineerd.
|
Ingrediënten saus voor 4 personen:
Ingrediënten gegrilde kip voor 4 personen
|
Bereiding saus: Stap 1 Meng het citroensap met de wijnazijn, kerriepoeder en garam masala Stap 2 Verhit de olie en fruit de ui en voeg de peper, gember, knoflook toe en bak dit kort mee. Roer de stukjes mango erdoor. Voeg nu de citroen, azijn , bruine suiker en honing toe. Breng het aan de kook en laat het circa 15 minuten zachtjes doorkoken Stap 3 Voeg nu sinaasappelsap toe en laat het nog circa 30 minuten sudderen. Voeg eventueel wat water toe als het droog kookt. Proef de saus en voeg eventueel nog een snufje zout toe. Stap 4 (optioneel) Afhankelijk hoe je de saus gaat gebruiken kun je de saus romiger maken door 100 ml kookroom aan de chutney toe te voegen. Bereiding met kip (of Quorn) Stap 1 Kip in blokjes snijden (of heel laten) en inwrijven met de kruiden. Laat dit even 10 minuten intrekken. Stap 2 Verhit een grillpan en grill de kip (zonder toevoeging van olie want kipdijfilet is van zichzelf wat vetter dan kipfilet) gaar en bruin. Serveer de kip met mangochutney en basmati rijst |