Deze uitgebreide bami goreng is bereid met kip, maar je kunt ook voor varkensvlees kiezen. Gebruik je de bami bij een rijsttafel of als bijgerecht met een ander vleesgerecht, dan kun je het vlees weglaten.
Lekker met pindasaus, kroepoek en zelfgemaakte Atjar tampoer. |
Ingrediënten 4 personen
* Ingrediënten Bamikruiden (voor 4 personen)
|
Bereiding Bami kruiden
Stap 1 Rooster alle kruiden in een pan, schud het regelmatig heen en weer tot je de geur echt goed begint te ruiken. Doe het mengsel in een (vijzel)kom om af te koelen. Stap 2 Maak nu in de vijzel een egaal mengsel van je kruiden door het goed te stampen en te malen. Laat de smaken en geuren goed vrijkomen. Stap 3 Bewaar het kruidenmengsel eventueel in een potje of gebruik het direct. Bereiding Bami Stap 1 Kook de mie volgens de verpakking Maak alvast de pindasaus volgens het recept. Stap 2 Vlees in blokjes snijden en inwrijven met kruiden, sambal en ketjap. Laat dit even 10 minuten intrekken. Sesamolie verwarmen, voeg het vlees er aan toe en bak het bruin. Gewassen en gesneden prei, kool en paprika toevoegen en kort meebakken. Stap 3 Voeg het vlees/bamimengsel toe aan de mie en meng het goed door elkaar totdat je geen witte mie meer ziet. Nog even langzaam verwarmen, roer dan de taugé en de fijngesneden koriander erdoor. Proef de bami en eventueel nog op smaak brengen met zout en/of sambal manis. Serveer met gebakken uitjes, kroepoek en pindasaus. |