Echt een klassiek Frans gerecht. Eend met sinaasappel!
Eend smaakt trouwens altijd goed met iets van fruit zoals sinaasappel, perzik of vijgen. |
Ingrediënten voor 4 personen:
Meer gerechten met eend zijn:
|
Bereiding: Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Sinaasappel schoonboenen en de schil raspen. Peper, zout, sinaasappelrasp (houd wat achter voor de garnering) olie, azijn en honing toevoegen. Geheel goed mengen. Eendenborstfilets rondom mee inwrijven, kruiden takjes erbij leggen en met vleeskant in de marinade minstens 30 minuten laten intrekken (het liefst paar uur van te voren marineren, zodat smaken goed kunnen intrekken) Barbecue aansteken of koekenpan verhitten. Vel van eendenborst paar keer insnijden. Eendenborst op velzijde ca. 3 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 2 minuten bakken tot vlees rosé is. Voor iets meer doorbakken verleng je de baktijd. Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien. Wanneer je niet van de krokante vetrand houdt, kun je het er afsnijden. Heb je eend over? Maak er dan de volgende dag een salade met eend en paté. Lekker stokbroodje erbij en klaar! Of maak een Franse salade met eend en kip! |