Deze koolsalade is ideaal om in de herfst/winter te eten vanwege de ingrediënten die dan goed te krijgen en voordeliger zijn. Kinderen zijn trouwens ook vaak dol op deze wat zoetere salade.
|
Ingrediënten
|
Bereiding: Verwijder de lelijke bladeren van het kooltje en snijd de stronk eruit. Snijd of schaaf de kool in hele smalle reepjes. Doe de kool in een vergiet en schenk er circa 1 ½ l. kokend water. Na 1 minuut weer koud water over de kool laten stromen. Laat de kool goed uitlekken. Rasp de schoon geschrapte worteltjes grof. Laat de mandarijntjes uitlekken, maar vang het sap op. Snijd de gewassen appel in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in fijne blokjes. Besprenkel de appel met het citroensap. Schep in een schaal de kool, wortel, mandarijn, appel, rucola en de rozijnen luchtig door elkaar. Maak het sausje door de yoghurt met de crème fraîche en 2 el mandarijnensap goed door elkaar te mengen. Schenk het sausje over de salade en meng het aan tafel door elkaar. Maak het op smaak met peper en zout. Garneer de salade met geroosterde pompoenpitten. Deze salade combineert goed bij stoofschotels als Stracotto en Boeuf Bourguignon en kalkoenstoof |