Ik maak graag schotels onder de 500 calorieën en dit is er één van. Tevens ideaal als je eters krijgt of de volgende dag niet veel tijd hebt om te koken. Je kunt namelijk deze schotel tot en met stap 4 een dag van te voren voorbereiden. De volgende dag nog 30 minuten in de oven en klaar!
Zonder stap 2 is de schotel vegetarisch en bevat het ook weer minder calorieën. |
Ingrediënten voor 4 personen:
*Voor een koolhydraatarme schotel kun je 250 gram zoete aardappelblokjes nemen of blokjes knolselderij. Voor een vegetarische variant laat je stap 2 (de ontbijtspek) weg. |
Bereiding: Stap 1 Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Was de aardappel en snijd deze met schil in blokjes van 2 cm. Verhit de boter in een wokpan en bak de ui, knoflook en aardappelblokjes 5 minuten op hoog vuur. Voeg het halve bouillonblokje toe. Beetje bij beetje de andijvie en prei toevoegen en bak dit tot de andijvie geslonken is. Voeg de tuinerwten toe en laat het geheel nog 5 minuten met deksel op de pan doorgaren. Stap 2 Intussen ontbijtspek klein snijden. In droge koekenpan spekjes uitbakken en op keukenpapier uit laten lekken. Stap 3 Neem de pan van het vuur en voeg de zuivelspread/roomkaas toe en maak het smeuïg. Voeg naar smaak nog peper en zout toe. Stap 4 Ovenschotel invetten. Groene groente over de schotel verdelen en bestrooien met wat gebakken uitjes. Stap 5 Oven voorverwarmen op 200 graden en de schotel in circa 30 minuten in de oven verwarmen. |