Je kunt zoveel variëren met pasteitjes. Dit is een feestelijk pasteitje wat wij met kerst hebben gegeten, maar ook goed past met Pasen en eigenlijk het hele jaar.
Ik ben gek op gekarameliseerde ui als toevoeging op de geitenkaas. Prima voorgerecht, lunch of als maaltijd met een heerlijk soepje erbij. |
Ingrediënten 4 personen
|
Bereiding: Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en balsamicocrème toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren. Verwarm de oven op 170 graden. Vul de pasteitjes met 1 plak geitenkaas, daarop 1 tl gekarameliseerde ui. 1 tl honing, wat tijm en herhaal dit nog 2 keer. Verwarm de pasteitjes met de geitenkaas in circa 15 minuten. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Haal de pasteitjes uit de oven en leg ze vervolgens op een schaal of apart op een bordje. Bestrooi de pasteitjes met de pijnboompitjes en eventueel met nog wat peper en zout. Garneer met wat rucola, rode druiven en avocado. |