Nectarines uit de tuin ! En wat doen we daarmee? Eten natuurlijk, maar ook leuk om gebakjes te bakken en uit te delen.
Heel eenvoudig en lekker. Je kunt ook perzik gebruiken voor dit recept, maar dan even schillen natuurlijk.
Heel eenvoudig en lekker. Je kunt ook perzik gebruiken voor dit recept, maar dan even schillen natuurlijk.
Ingrediënten voor 12 gebakjes:
Ook lekker als nagerecht met bolletje slagroomijs, geschaafde amandelen en blaadje munt.
|
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de nectarine in kleine stukjes van 1 à 2 cm. Rol de bladerdeeg uit en verdeel achtereenvolgens de abrikozenjam over de bladerdeeg. Leg de stukjes nectarine op de jam. Rol het deeg met de vulling vanaf de lange kant op tot één grote rol en snijd deze in plakken van 3 cm dik. Verdeel de plakken met de snijkanten naar boven over de bakplaat. Laat tussen de plakken 2 cm ruimte vrij. Bak de plakken in het midden van de oven in 15 à 20 min. goudbruin en gaar tot gebakjes. Laat ze iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Even checken: Doordat er wat vocht van de nectarines af kan komen kan de bodem misschien nog slap zijn. Als dat zo is, de gebakjes nog even terug in de oven en op een lagere stand droog bakken. |