De mini meatloafs zijn super leuk en handig om met een Paasbuffet/diner te presenteren. Het maakt het zoeken naar eieren in ieder geval spannend! Maar deze kleine koolhydraatarme meatloafs zijn uiteraard ook op anderen momenten leuk om te serveren.
Ik liet mij inspireren door diverse recepten van Allerhande tot Montignac, maar eigenwijs als ik ben heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Geniet ervan! |
Ingrediënten voor circa 12 mini meatloafs
Wil je minder meatloafs maken? Halveer dan het recept. |
Bereiding: Kook de kwarteleitjes in 3 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel de eitjes. Meng het gehakt met de bouillonblokjes, rauwe ei, paneermeel, peterselie, geraspte ui, cayennepeper, Parmezaanse kaas, ketjap en mosterd. Verwarm de oven op 180 graden (hete luchtoven) Verdeel het gehakt in 12 porties (circa 75 à 80 gram per bal). Druk het gehakt plat en leg een eitje op het gehakt. Vorm het gehakt tot een bol met een platte onderkant, je mag het eitje nu niet meer zien. Snijd een plak katenspek door de helft en bekleed de mini meatloaf ermee. Leg de mini meatloafs in een ingevette ovenschaal en bak deze in circa 25 minuten gaar. Haal de ovenschaal uit de oven en strijk met een kwastje de appelstroop over de katenspek Tip: Je kunt deze meatloafs van te voren maken. Laat ze afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast. Je kunt ze voor het serveren nog circa 30 minuten op 120 graden in de over verwarmen. |