Deze pastasaus begint met de basis van de paprikasoep. Dus als je die soep maakt kun je gelijk extra pastasaus maken en eventueel invriezen. Dan heb je de basis voor een pastagerecht altijd in huis. Het is de bekende bolognesesaus maar dan met extra groenten.
|
Ingrediënten (6 personen)
|
Bereiding van de saus: Pel en hak de knoflook en de ui. Fruit dit in de olie. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort. Was de tomaten en de paprika's en snijd deze in grote stukken en voeg dit bij uimengsel. Pureer de saus glad met de staafmixer. Breng de saus verder op smaak met zout en peper en basilicum. oregano en tijm. Bereiding van gehakt en groenten: Roerbak het gehakt zonder olie of boter in een braadpan (er komt vaak al genoeg vet van het gehakt zelf af). Voeg het bouillonblokje en de wokgroenten toe en braad alles even aan. Doe de pan van het vuur en voeg de saus toe en laat het een half uur intrekken. Je kunt de saus eventueel pureren, kinderen (en sommige volwassenen vinden dat vaak wel prettiger. Kook intussen de pasta. Wanneer de pasta gaar is de saus nog even goed verwarmen. Serveer de saus apart van de pasta. Serveer ook eens een pasta met deze heerlijke pestossaus of paddenstoelensaus |
Tips:
|