Voor de echte kookfanaten een voorbeeld van een feestelijk Italiaans 6 gangenmenu wat zeker ook met Kerstmis gegeten kan worden. Veel gerechten zijn van te voren te maken.
Zorg wel dat het kleine porties zijn. Uiteraard kun je ook keuzes maken en eventueel een gerechtje overslaan. Dit menu is ideaal om 's middags mee te beginnen (net als de Italianen graag doen) zodat je lekker lang aan tafel kunt zitten. Bekijk ook de blog over het Italiaanse Kerstdiner |
Menu DI NATALE 1. Italiaaanse antipasti (kleine gerechten) 2. Cappuccino amuse soepje 3. Stracotto met gremolata en ravioli 4. Carpacciorollade 5. Citroenijs met basilicum en frambozen 6. koffie met Italiaanse ameretti koekjes |
ITALIAANSE BORRELPLANK /ANTIPASTI
ANTIPASTI (VOORGERECHT) - PRIMI/PASTA - SECONDI (HOOFDGERECHT)
Voor het hoofdgerecht kun je een Italiaanse Sgroppino serveren. Een drankje om de eetlust weer op te wekken. Een Sgroppino bestaat uit Prosecco, met 1/5 deel Wodka. Serveer het met limoen en sorbetijs. Ik vind het persoonlijk te heftig met wodka omdat je vaak ook al wijn drinkt bij het eten. Je kunt ook voor een alcoholvrije spoom kiezen met bruiswater, bolletje ijs, blaadje basilicum en granaatappeltjes.
DOLCE/DESSERT