Peen en uien, hutspot maar dan anders. In plaats van gewone aardappelen gebruik je knolselderij en wordt het een minder 'zware' maaltijd of koolhydraatarm genoemd. Liever toch aardappelen? Dan vervang je het gewicht van de knolselderij door geschilde stamppotaardappelen.
Deze schotel is tevens ideaal als je eters krijgt of de volgende dag niet veel tijd hebt om te koken. Je kunt namelijk deze schotel tot en met stap 4 een dag van te voren voorbereiden. De volgende dag nog 30 minuten in de oven en klaar! |
Ingrediënten voor 4 personen
|
Bereiding: Stap 1 Knolselderij, peen en de grote ui in pan met water, het blaadje laurier en klein beetje zout aan de kook brengen en in 15 minuten gaar koken en afgieten. Stap 2 Bak het gehakt rul in een koekenpan. Bak de knoflook en de kleine gesnipperde ui mee. Voeg de ketjap toe en roer om. Breng het op smaak met peper en zout. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Stap 3 Ontbijtspek klein snijden. In droge koekenpan spekjes uitbakken en op keukenpapier uit laten lekken. Stap 4 Knolselderij, peen en ui met pureestamper fijnstampen. Stamppot over gehakt verdelen en bestrooien met de spekjes, gebakken uitjes en geraspte kaas. Stap 5 Oven voorverwarmen op 220 graden en hutspotschotel in circa 30 minuten in de oven verwarmen. |