Deze salade maak je met kant en klare gerookte eendenborst of met plakjes zelf gegrilde eendenborstfilet. Ideaal wanneer je wat over hebt gehouden en de volgende dag daar een salade van maakt. De salade smaakt heerlijk mede door de gekarameliseerde uien. De combinatie met eend en paté is echt verrukkelijk. Ook lekker voorgerecht met kerst of een salade voor oud en nieuw!
|
Ingrediënten 4 personen
|
Voorbereiding: Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en 3 el balsamicocrème toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren. Laat afkoelen. Bereiding: Doe de rucola/sla op één grote platte schaal of op 4 bordjes. Snijd de paté in reepjes van circa 3 cm x 1 cm. Verdeel om en om de eendenborst en paté over de schaal/bordjes. Snijd de vijgen in 4 partjes. Leg tussen de eend en de paté steeds een theelepel gekarameliseerde ui. Maak het af met de partjes vijgen, 2 el balsamico crème en de pijnboompitten. Lekker met stokbrood. |